Săptămâna prevenirii criminalității, la Lechința. Gadgeturile, internetul și….urmările lor, în atenția polițiștilor

IPJ BN

Săptămâna Prevenirii Criminalității, demers preventiv de anvergură națională, se află în plină desfășurare și în județul Bistrița-Năsăud.

Polițiștii de prevenire, odine publică, investigații criminale, proximitate au fost prezenți marți în continuare în școlile din județ. Aceasta a fost ziua dedicată prevenirii victimizării minorilor.

Polițiștii de prevenire, alături de polițistul din localitate au fost prezenți la Liceul Tehnologic Lechința, discutând pe parcursul întregii zile cu elevii din clasele V- VIII și cu cei de liceu pe aceste teme. Discuțiile au fost însoțite de materiale video și pliante pe tema siguranței pe internet.

Discursul polițiștilor s-a centrat de această dată pe domeniul prevenirii criminalității informatice. Copiii din ciclul gimnazial și cel liceal au aflat cum să fie în siguranță pe internet, deoarece pericolele lumii virtuale sunt aproape la fel de mari ca și cele din viața reală.

 Un copil, un adolescent care oferă pe paginile de socializare informații personale, postează fotografii care îl expun sau intră în contact cu persoane necunoscute cu intenții infracționale poate extrem de ușor să ajungă în postura de victimă a unui furt, tâlhării, infracțiuni la viața sexuală, mergând până la infracțiuni din sfera crimei organizate- trafic de persoane,  sau să fie hărțuit.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]