A şaptea victorie consecutivă pentru CSM Bistriţa. Astăzi, cu Sepsi FIT Sfântu Gheorghe

În acest retur de campionat, nicio echipă nu s-a dovedit „o nucă tare” pentru echipa de handbal feminin CSM Bistriţa. Chiar dacă antrenorii Horaţiu Paşca şi Radu Moldovan au folosit preponderent jucătoare care nu au acumulat multe minute în etapele precedente şi au fost şi destul de multe ratări, victoria a fost fără emoţii. La pauză, CSM Bistriţa conducea pe ACS Sepsi-FIT Sf. Gheorghe cu 19-11, iar la final tabela a înregistrat un 37-21, care nu lasă loc de prea multe comentarii. Sala Polivalentă a fost plină ochi -  de remarcat că în tribune au fost mulţi copii -  bistriţenii s-au (re)obişnuit atât cu handbalul, cât şi cu victoriile.

Deşi uneori am avut emoţii, nu au durat foarte mult şi mă bucur de această victorie. În primul rând, vreau să le felicit pe fete, cele care au intrat acum titulare, mi-am dorit foarte mult să joace, pentru că avem un campionat destul de lung şi avem nevoie de o bancă echilibrată, de o bancă solidă, de fete care vin din Liga a 2-a şi care trebuie să prindă încredere, pentru că este foarte multă nevoie de ele pe viitor.

Am întâlnit un adversar care nu ne-a pus foarte multe probleme. Una peste alta, am jucat puţin mai greu la începutul meciului, dar fetele au scăpat de trac, pentru că sunt şi fete care au jucat mai puţin în campionatul acesta”, a precizat antrenorul principal Horaţiu Paşca, la finalul partidei.

Potrivit acestuia, după trei zile de pauză, va reîncepe pregătirea, asta pentru că urmează un meci la Timişoara, care nu ar trebui să le încurce pe bistriţence. După 2 săptămâni de pauză, va fi o partidă extrem de importantă, acasă, marele derby cu CSM Cetate Devatrans, echipă aflată pe locul 2, la egalitate de puncte cu SCM Piteşti, deşi are cu două meciuri mai puţin jucate. „Campionatul se va juca până la sfârşit. E un meci important pe care suntem condamnaţi să-l câştigăm”, a menţionat Paşca.

Acesta a anunţat şi o nouă achiziţie pentru CSM Bistriţa, o jucătoare promiţătoare – Silvia Szabo – care a semnat pentru următorii 5 ani şi care poate aduce un plus de valoare echipei.

Pentru CSM Bistriţa au evoluat Roxana Caragea şi Claudia Cetăţeanu (doar pentru o lovitură de la 7 m)-portari, Lia Cira (3 goluri), Bianca Zegrean (3), Simina Vezentan (4), Andrada Maior-Paşca (o repriză, 5 goluri), Iulia Szabo (1), Oana Cîrstea (5), Tamaş Reka (3), Dorhoi Denisa (7), Cristina Andriţă (5), Ioana Tamaş, Alexandra Ciunt (1). Oana Chirilă şi Geta Diniş Vârtic, uşor accidentate, nu au mai intrat în teren.

Denisa Dorhoi, la prima sa întâlnire cu presa, remarca faptul că echipa s-a descurcat bine, având în vedere faptul că multe dintre jucătoare au jucat mai puţin în meciurile precedente. "Noi dorim să progresăm de la meci la meci, mai ales cele care nu jucăm şi ne bucurăm că domnul antrenor ne dă încredere. Mă bucur că am o jucătoare aşa mare în faţa mea (n.n. - Geta Vârtic) şi am de la cine să învăţ", a declarat Denisa Dorhoi.

***

La începutul partidei, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria Andreei Nica, tânăra handbalistă care şi-a pierdut viaţa într-un accident de paraşutism.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]