Cartierele municipiului

Sărata circulă pe trotuare cu pavele

Am continuat, zilele trecute, să vedem cum se realizează lucrările de reparaţii trotuare cu pavele prefabricate din beton, în cartierul Sărata, localitate componentă a municipiului.

Primăria municipiului are prevăzut la Sărata un program de amenajare a trotuarelor pe o suprafaţă de 1335 metri liniari. Între cele 6 cartiere ce alcătuiesc periurbanul municipiului, Sărata se situează cu cei 1039 de locuitori, pe locul al treilea ca număr de populaţie, după Unirea, cu 1653 şi Viişoara – 1393 locuitori. Ceea ce explică şi investiţia alocată, aici, de Primărie pentru această lucrare.

O amenajare de trotuare cu dale prefabricate conferă - orice s-ar spune – un grad sporit de confort şi îngrijire oriunde ar fi ea şi, cu atât mai mult, într-un cartier rural cum este Sărata. Cartier care dobândeşte, cu oamenii săi, întreprinzători, o imagine nouă, pe deplin meritată. Iar componenta edilitară este chemată să pună în valoare resursele sale.

…Zi de noiembrie splendidă. Cronos, zeul timpului, pare să fi întors mersul zilelor înspre anotimpul cald, al verii… Ceea ce e în folosul muncii şi aici, la lucrarea din centrul civic al Săratei, unde echipa lui Ionel Tăut fixează, cu o precizie matematică, pavele după pavele pe patul reavăn de nisip granulat mare. Ca pentru lucrul temeinic făcut. Deja lucrarea e executată, pe strada Principală, pe o lungime de 250 m.l. – apreciază şeful de echipă. Executantul este aceeaşi firmă care a realizat lucrarea de pavare trotuare şi în cartierul Viişoara – S.C. Comlorela.

Conform viceprimarului George Avram, pavarea trotuarelor, prevăzută pentru cartierul Sărata va continua până la acoperirea integrală a suprafeţei stabilite de 1.335 metri liniari.

Dialogul nostru cu echipa „Comlorela” îi atrage şi pe cei câţiva cetăţeni la poarta cărora a ajuns lucrarea. Iacob Ştefan (79 ani) şi congenerii săi Maria Păcurar, Ion Moldovan – toţi „băştinaşi” cum ţin să se… identifice – sunt încântaţi şi ei de astfel de trotuar: „Şi normal că ne place… Cui nu i-ar plăcea un lucru bun, ca acesta?” Nu scapă nici vicele Avram: „Dacă vrea viceprimarul să-l mai alegem, să facă treabă bună!...”.

În municipiu,

Serviciul întreţinere străzi a finalizat parcarea de 70 locuri din str. Sucevei

Direcţia Servicii Publice Bistriţa amenajează – cum obişnuieşte să spună directorul Ioan Creţiu – în regim „non-stop” noi locuri de parcare auto. Municipiul Bistriţa sporindu-şi în acelaşi „regim” numărul de autoturisme.

Cea mai mare suprafaţă amenajată în acest scop, în ultimul interval, am putut-o vedea în str. Sucevei – Bloc 48. Parcare cu pavaj „exopor” (acele dale… dantelate care lasă loc şi firelor de iarbă – zise şi „ecologice”). Şeful formaţiei de la Întreţinere străzi, Ştefan Clompoş, ne spune că de aici, din Sucevei, formaţia sa va merge pe str. Pietrosul, unde tot spaţiu de parcare vor amenaja. Alte 20 de locuri de parcare sunt proaspăt „croite” în str. Florilor – adiacent trotuarului. Viceprimarul George Avram, împreună cu care vizităm toate aceste obiective, menţionează că „În continuare se va asfalta strada şi se vor face şi marcajele pentru fiecare loc”.

Agenda edilitară în municipiu – cum dovedesc cei care adaugă zi de zi noi lucrări de echipare a străzilor şi ansamblurilor de locuinţe – este direcţionată pe o arie extinsă, de la lucrări la trama stradală, la cartiere şi zone de agrement. Intervenţiile sunt favorizate şi de o stare excepţională a vremii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5