Sărbătoare în Catedrala Ortodoxă din Năsăud

Floarea Pleș

Din proiectul cuprins în calendarul activităților educativ-creștine aferent anului 2016, Biserica Ortodoxă Nr. 1 din Năsăud – CATEDRALA, păstorită de preoții Florin Rusu și Lucian Greabu, au realizat în ziua de Crăciun cea mai puternică și convingătoare acțiune cultural-religioasă, prin care omul își descoperă originea, își apără credința și tot ce a moștenit de la strămoși: portul, obiceiurile, tradițiile, patriotismul, etc.
Crăciunul, este sărbătoarea copilăriei, pentru că, pe fiecare dintre noi ne duce cu gândul în casa părintească, acolo unde ne-am născut și am copilărit.
Nu întâmplător, în desfășurarea slujbei religioase s-a dat citire extraordinarei PASTORALE – LA NAȘTEREA DOMNULUI, primită de la Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului – IPS Andrei Andreicuț, având ca temă „Nevinovăția pruncilor”.
O liniște totală s-a lăsat în Biserică pe timpul expunerii, a fost o lecție de învățătură pentru cei mari, de a cunoaște, a prețui și apăra dreptul la viață a copiilor. Sunt suflete nevinovate, modele de nerăutate și frumusețe îngerească, ce trebuie ocrotite și educate.
Apoi, zeci de copii, mame cu pruncii în brațe și mulți credincioși s-au împărtașit cu preacuratele și de viață făcătoare Taine a LUI IISUS HRISTOS, un act emoționant, plin de smerenie și dar de la Dumnezeu, după care copii au primit dulciuri.
În partea a doua din program, precum și în ziua a doua de Crăciun, s-a prezentat un recital de poezie și colinde de toată frumusețea închinate marii sărbători creștine – Nașterea Domnului nostru IISUS HRISTOS – o lume a păcii, iubirii, a liniștii, a împăcării și iertării.
Un minunat prilej pentru sutele de oameni și zecile de copii aflați în Sf. Biserică să asculte și să trăiască la mare intensitate colindele și toate celelalte cântece religioase care sunt sfinte, ele transmit un mesaj ceresc, ca de exemplu: „O ce veste minunată”, și arată iubirea lui Dumnezeu față de noi oamenii.
Programul cultural-religios a fost susținut de fețe bisericești, cu familiile lor: preot Florin Rusu – voce, secondat de Sorin Găzdac și Ioan Frieș (coriști), apoi copii părintelui: Teodora Rusu – vioară și voce și Andrei Rusu (5 anișori), o minune de copil, care ne-a încântat recitând o poezie cu Moș Crăciun.
Au continuat coristele Alexandra Bindea și Teodora Vasilichi – soliste de muzică folk și elevii de clasa a V-a de la Școala Gimnazială conduși de prof. Maria Greabu – profesoară.
Ansamblul vocal „Someșana” condus de Liviuța Istrate au incheiat șirul manifestărilor organizate în cadrul Bisericii, cu colinde străbune, ce au mers la sufletele celor prezenți.
Urările de bine, sănătate și Sărbători Fericite în continuare, de Crăciun, Anul Nou și Bobotează au fost rostite de preoții Florin Rusu și Lucian Greabu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5