Sărbătoare la Buduș. Părintele Teofil Moldovan aniversează 50 de ani de viață

Darius Echim

Preotul Teofil Moldovan, păstorul comunității ortodoxe din Buduș și Budacu de Jos, aniversează luni, 12 octombrie 2020, împlinirea vârstei de 50 de ani de viață, dintre care 23 de ani în slujba lui Hristos. Acesta și-a sărbătorit ziua de naștere prin rugăciune și mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate.
Cu acest prilej, duminică, 11 octombrie, la Biserica Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Buduș, părintele paroh Teofil Moldovan a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură, tâlcuind pericopa evanghelică a Duminicii a XXI-a după Rusalii (a semănătorului și a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic).
Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
La finalul slujbei, teologul Darius Echim, fiu al satului, a adresat preacucernicului părinte paroh,Teofil Moldovan, un cuvânt de felicitare şi i-a transmis urările din partea credincioșilor pe care îi păstorește de aproape un sfert de veac. În semn de prețuire și recunoștință, preotul a primit un tort și un aranjament floral, iar toți cei prezenți i-au cântat tradiționalul „La mulți ani”.
La slujbă a participat și primarul comunei Budacu de Jos, Florin Sandu Simionca.
Scurtă biografie
Preotul Teofil Moldovan s-a născut la data de 12 octombrie 1970, în localitatea Copru, comuna Cătina, județul Cluj. În anul 1989 a absolvit Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița. A urmat stagiul militar, apoi s-a înscris la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, unde a absolvit programele de studii universitare de licență și masterat.
La data de 26 ianuarie 1997 a fost hirotonit preot, de către vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania, pe seama Parohiei Buduș și a Filiei Budacu de Jos. Este căsătorit cu preoteasa Ana Eugenia (asistent medical) și au împreună patru copii: Teodor (student), Eugen (student), Andrei (elev) și Petru (elev).

Comentarii

13/10/20 14:14
POP LIVIA

LA MULLTI ANI !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5