Sărbătoare la Şieu-Măgheruş

Duminică, sub îndrumarea părintelui protopop al Bistriţei, Alexandru Vidican, s-a desfăşurat Cercul Preoţesc la biserica din Valea-Măgheruşului, coordonat de preotul Pioraş Ilie din Parohia Şieu-Măgheruş.
Pentru credincioşi a fost o adevărată sărbătoare, comemorând acum 60 de ani de la sfinţirea Bisericii de către Mitropolitul Nicolae Colan, şi 3 ani de la resfinţirea Bisericii din Valea-Măgheruşului, de I.P.S. Andrei Andreicuţ, Arhiepiscop şi Mitropolit.
În contextul „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi - 2015", după Sfânta Liturghie, studentul teolog Pioraş Nicolae-Pamfil a susţinut referatul „Sfinţirea unei biserici", arătând importanţa acestui act pastoral arhieresc şi liturgic pentru o comunitate creştină.
S-a urmărit apoi video-proecţia cu filmări şi poze de la resfinţirea din 2012 dăruindu-se totodată credincioşilor cărţi şi DVD-uri care au marcat evenimentul respectiv.
La ora 17.00, din nou, în Sfânta Biserică, se săvârşeşte Taina Sfântului Maslu, cu şapte preoţi, avându-l ca protos pe părintele protopop care, în încheiere, ne mângâie şi ne întăreşte cu un bogat cuvânt de învăţătură.
Student teolog Pioraş Nicolae Pamfil

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]