Sărbătoarea Toamnei, în premieră la Galații Bistriței

„Sărbătoarea Toamnei” la Galații Bistriței o manifestare folclorică intitulată foarte inspirat - și corect de către Primăria Galații Bistriței. Aflată la prima ediție această activitate menită a renaște tradițiile străbune în această comună gospodărită în chip exemplar de către primarul Vasile Găurean, viceprimarul Vasile Vermeșan și Consiliul local s-a bucurat de sprijinul Centrului Județean Pentru Cultură și de îndrumarea directă a șefei Serviciului de conservare, cercetare, protejare și promovare a culturii tradiționale Bistrița Năsăud, Emilia Ometiță care a și prezentat întreaga desfășurare a evenimentului. Pe scena amenajată pe terenul de sport a fost prezent mai întâi dansul sportiv: Bumbu Paul George și Izabela-Diana Sălăgean având o evoluție apreciată de public. Interpreți ai cântecului popular din comună și din vecinătatea ei, Alexandru Rus, Toader Varga, Mircea Bretfelean, Emilia-Corina Benabic, Alina Pop și Mădălina Oltean au prezentat mici recitaluri aplaudate de public. Ansamblurile folclorice din Monor, solistă Petruța Creța-Vâncă, Ocnița, solisti Teodora Maria Florea, Simona Raluca Sabău, Adelina Narcisa Horga, Iulia Roxana Horga, Măgura Ilvei, Gălăuțaș-Harghita și formația de dansuri maghiare Vadrozsa din Bistrița au continuat programul cu cântece și dansuri reprezentând fiecare zona sa folclorică. Recitalul Corneliei Ardelean Archiudean - invitata de onoare a Sărbătorii Toamnei a fost aplaudat cum se cuvine de către spectatori. Înaintea focului de artificii care a incheiat ziua de sărbătoare pe scena au urcat artistii Ansamblului profesionist Dor românesc din Bistrița sub bagheta dirijorală a maestrului Anghel Urs.
Am remarcat și prezența președintelui Consiliului Județean Bistrița Năsăud Emil Radu Moldovan, cu un mesaj optimist adresat participanților: „Am petrecut o după amiază foarte frumoasă la prima ediția a ”Sărbătorii toamnei” de la Galații Bistriței! După evoluția a numeroase ansambluri din Transilvania, spectacolul folcloric a fost încheiat de artiștii Ansamblului Profesionist ”Dor Românesc”. Pentru inițiativa și organizarea acestei prime ediții, vreau să îl felicit pe Viceprimarul comunei Galații Bistriței, domnul Vasile Vermeșan. De asemenea vreau să aduc felicitări și Primarului comunei, domnului Vasile Găurean și Consiliului Local”.
Au răspuns invitaţiei gazdelor – primarul Vasile Găurean şi viceprimarul Vasile Vermeşan, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, vicepreşedintele CJ – Vasile Puica, deputatul Daniel Suciu şi primarul Lechinţei – Romeo Florian.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]