Şase bistriţeni admişi la colegiile militare din Câmpulung Moldovenesc şi Alba Iulia. Mihaela Cornelia Galben, din Prundu Bârgăului, cea mai mare medie din judeţ

Nu mai puţin de şase absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost declaraţi admişi la cele colegii naţionale militare. Dintre aceştia, cinci au fost declaraţi admişi la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, alţi doi reuşind să acceadă pe locurile disponibile de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.
La Colegiul Militar din Alba Iulia, pe unul din cele 120 locuri disponibile, au fost declaraţi admişi Mihaela Cornelia Galben – 9,73 (a 9-a medie) de la Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului, Celina Viorica Matei – 9,41 de la Şcoala Gimnazială Ilva Mare, Viorica Dănuţa Flămînd – 9,13 de la Şcoala Gimnazuială Iustin Ilieşiu din Anieş, Bogdan Alexandru Negruşier, de la Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz Băi– 8,55.
La Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc au fost declaraţi admişi doi bistriţeni. Este vorba despre Ana Hoza de la Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz Băi, cu media 9,56 şi Vasile Sereţean – 9,35 de la Şcoala Gimnazială Mureşenii Bârgăului.
Merită precizat faptul că admiterea în colegiile naţionale militare presupune susţinerea probei de aptitudini, în fapt o probă eliminatorie sub forma unui test grilă de verificare a cunoştinţelor la disciplinele „Limba şi literatura română şi matematică” (10 itemi la română şi 20 la matematică, în 180 minute). Sunt declaraţi admişi candidaţii care obţin cel puţin nota 6. Notele obţinute la această probă se iau în calculul mediei finale, cu ponderea de 50%.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5