Şcoala de Arte Bistriţa, spectacol artistic de ţinută

Cu prilejul încheierii anului şcolar 2013-2014, recunoscuta Şcoală de Arte Bistriţa a susţinut un superb, emoţionant şi de înaltă ţinută artistică spectacol cu elevii şi absolvenţii acestei apreciate instituţii culturale, la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, în prezenţa părinţilor, fraţilor, rudelor şi a colegilor de la şcoală, care au umplut sala până la refuz.
Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Consiliului Judeţean B-N şi a Centrului Judeţean pentru Cultură B-N, iar „artiştii” Şcolii de Arte Bistriţa s-au întrecut pe ei înşişi în spectacolul susţinut, demonstrând certe calităţi artistice. Au evoluat elevii de la clasele de canto, orgă, pian, acordeon, chitară, vioară, balet, dans modern şi actorie, care au demonstrat că au acumulat şi s-au perfecţionat în arta muzicală şi dans, pregătiţi pentru a deveni „viitoare vedete” în domeniu.
Despre rolul, importanţa şcolii absolvite, a momentului respectiv şi a perspectivelor absolvenţilor a vorbit, cu argumente şi exemplificări prof. Rozalia Fucă, directorul Şcolii de Arte Bistriţa, care a adus mulţumiri lui Alexandru Pugna, vicepreşedinte C.J. B-N şi lui prof. dr. Gavril Ţărmure, director CJC B-N, pentru sprijinul şi colaborarea deosebită pe care au avut-o cu instituţiile pe care le reprezintă.
Au fost oferite premii şi diplome celor mai merituoşi elevi din cadrul şcolii, inclusiv absolvenţilor de către profesorii instructori.
Au uimit şi electrizat spectatorii, prin modul profesionist de interpretare a unor valoroase piese pentru pian două mari viitoare valori la pian, în persoana elevului Filip Dinţă din Teaca, din clasa a VII-a, care a interpretat impecabil „Marşul Radeţky”, fiind numai în anul III, la pian, o speranţă şi o valoare în domeniu, care îşi doreşte un pian pentru a putea exersa şi credem că va fi ajutat în acest sens; împreună cu Mihai Zăvoian, din anul II la clasa pian, care a demonstrat profesionismul din el prin interpretarea „Simfoniei a VII-a de Beethowen”, fragment, un viitor mare pianist, care îşi doreşte şi el un pian şi crede că va fi ajutat în acest sens de oameni cu suflet mare, fiind invitat şi la Zilele Şcolii de Artă din Tg. Mureş. Noi sperăm că oameni de bine, sponsori mărinimoşi să-i ajute pentru a se realiza în viaţă, fiind păcat să se piardă. Aceste două valori au ca prof. instructor pe cunoscutul şi recunoscutul Cornel Pop (Junior), un maestru în domeniu, pentru care îl felicităm, cât şi pe cei doi elevi. O zi de trăiri intense, felicitări conducerii şcolii, elevilor şi celor care au evoluat pe scenă, premianţilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5