Şcoala de vară, la Rebra

Mircea Daroşi

După un popas de câteva zile în localităţile Sânmihaiul de Câmpie, Urmeniş şi Parva, proiectul educaţional ,,Love for life’’ condus de Raluca Ciulei, preşedinta unei asociaţiuni voluntare din Berna, a ajuns şi în comuna Rebra, la Şcoala Gimnazială nr. 1, unde, împreună cu doamnele profesoare , Călini Liliana, Scurtu Cristina, Georgiţă Nastasia, Lenuţa Târlişan şi Burdeţi Rebeca au organizat în perioada 9-12 august a.c. un complex de activităţi, menite să trezească interesul copiilor pentru cunoaştere şi să le facă vacanţa cât mai plăcută. Pe lângă cei 100 de elevi din localitate, între care s-au aflat şi mulţi dintre cei veniţi cu părinţii lor din Spania, s-a alăturat şi grupul de la Urmeniş condus de către doamna directoare Ana Moldovan.
,,Şcoala de vară’’ le-a oferit tuturor copiilor momente de neuitat, fiind antrenaţi în activităţi care le-au permis să se descopere pe sine, să iubească viaţa, să înveţe prin propriile experienţe, dar şi din cele prezentate de coordonatoare, au cântat, au dansat, au făcut drumeţii pe dealurile din împrejurimile satului, au socializat şi s-au bucurat de frumuseţea unei asemenea întâlniri. Oaspeţii au fost găzduiţi la Mănăstirea Rebra, fapt pentru care i se aduc mulţumiri stareţului Chiril Zăgrean.
Doamna Raluca Ciulei s-a născut în România, în judeţul Vâlcea, dar la vârsta de 18 ani a plecat la studii în străinătate şi a ajuns analist la o companie energetică din Elveţia, unde se află şi astăzi. A practicat sportul de performanţă (tenis), dar este obsedată de ideea că ea poate face ceva pentru copiii din România, mai ales pentru cei din zonele defavorizate, elaborând acest proiect de educaţie non-formală, bazat pe voluntariat. El presupune ca elevii să se descopere pe ei şi bogăţia ce se află în interiorul lor, să înveţe să se ajute şi să se susţină unul pe celălalt, să aibă grijă de mediul înconjurător şi comunitatea lor. ,,Dacă vrei să aduci o schimbare într-un loc, trebuie să începi prin a avea grijă de copiii locului’’, spunea doamna Raluca Ciulei. De asemenea oameni avem atâta nevoie. Următoarea întâlnire se va desfăşura în satul Ardan, aparţinător comunei Şieu.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]