Școala e altfel și cu sprijinul polițiștilor!

În ultima perioadă, premergătoare și vacanței de Paște,  numeroase școli din județ și-au programat ”Săptămâna școala altfel”. În aceste condiții a crescut și numărul solicitărilor venite către Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în vederea implicării polițiștilor cu activități de reprezentare și informare pe teme preventive. Noi am înțeles contextul și importanța acestei perioade și pentru că cea mai importantă prioritate atât în calitate de polițiști, cât mai ales în calitate de părinți sunt pentru noi copiii - prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, am răspuns ,,prezent,, invitației copiilor și profesorilor.

În acest context Poliția și-a deschis luni, 26 martie a.c.  porțile pentru 500 de copii care au avut ocazia să vadă expoziția de arme din dotarea ,,mascaților,, echipaje de poliție rutieră, să fie amprentați de polițiști, să viziteze birouri din incinta Inspectoratului sau să participe la lecții improvizate de ofițerul de prevenire.

Elevii din clasele terminale ale Liceului cu Program Sportiv Bistrița au primit informații și sfaturi despre orientarea profesională, legate de meseria de polițist și școlile de poliție.

Peste 200 de elevi ai  Școlii Generale Rebrișoara au fost antrenați în activități de educație rutieră sau au discutat cu polițiști despre fenomenul de bullying și limita foarte subțire care îi poate duce spre fapte cu violență pedepsite din punct de vedere penal.

La Clubul Elevilor din orașul Sângeorz- Băi, șeful poliției orașului împreună cu polițiști ai Secției de Poliție 7 au moderat proiectul ,,Captiv în lumea virtuală,, și au discutat cu cei prezenți o temă de mare actualitate - siguranța pe internet.

Preșcolarii și elevii claselor 0-VIII din localitatea Telciu au fost tratați în mod special de polițiști, care i-au primit în vizită la sediul Postului de poliție, dar au mers și în mijlocul lor cu activități pe teme de siguranță rutieră sau violență școlară.

La Școala Gimnaziala Dumitra polițiștii Postului de Politie au reactivat după iarna cea lunga Patrula Școlară și au desfășurat activități de educație rutieră, atât de necesare intr-o localitate tranzitata de un drum național intens circulat, cu risc rutier ridicat.

”Vreau să devin polițist!”- tema abordată cu elevii Școlii Gimnaziale din localitatea Coșbuc, unde polițiștii de la Postul de Poliție din localitate le-au făcut copiilor o vizită, le-au răspuns la toate întrebările, le-au prezentat tehnica din dotare și autospeciala de poliție.

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]