Şcoală nouă, inaugurată la început de an şcolar, la Nepos

Mircea Daroşi

Pentru elevii Şcolii Gimnaziale,, Gavril Istrate’’ din Nepos, începutul anului şcolar s-a deschis într-o atmosferă de mare bucurie şi satisfacţie. Clasele primare şi cele trei grupe de grădiniţă au intrat într-o clădire nouă, de fapt o reabilitare capitală şi modernizare a vechiului local care datează din anul 1887. Chiar dacă în decursul anilor a mai suferit câteva reparaţii, de data aceasta s-a simţit imperios nevoia unei intervenţii capitale. Învestiţia s-a derulat pe parcursul unui an şi a fost susţinută strict din bani proveniţi de la bugetul local al comunei Feldru care s-au ridicat la valoarea de 100.000 euro.
Proiectul a vizat înlocuirea acoperişului, lucrări de reabilitare interioară şi exterioară a imobilului, înlocuirea geamurilor şi uşilor de lemn cu termopane, centrală termică, construcţii de garduri şi pavarea curţii acestei instituţii. Construcţia se află la standardele modernităţii, având în vedere că fiecare grupă şi sală de clasă are utilităţile necesare :grupuri sanitare interioare, spaţiu de joacă, mobilier adecvat. Coridoarele şi sălile destinate procesului de învăţământ sunt bine compartimentate printr-o idee benefică realizată de proiectantul acestei lucrări, Vasile Costânaş şi pusă în valoare de către firma MISGRUP Anieş condusă de Petrică Farcaş, care s-a străduit să se încadreze în termenul stabilit şi să execute lucrări de bună calitate.
La deschiderea festivă, alături de cei peste 240 de elevi, însoţiţi de părinţi aufost prezenţi : senatorul Cristian Florian, Grigore Ţiolan, primarul comunei Feldru, viceprimarul Toader Beşuţi, şi foştii directori ai Şcolii, Marc Alexandru şi Mircea Daroşi, care şi-au exprimat bucuria că această construcţie a fost îmbrăcată în straie noişi astăzi se numără printre cele mai frumoase şcoli de pe Valea Someşului. După ce Directoarea Şcolii, Pop Măriuca şi-a prezentat gândurile pentru început de an şi a urat succes tuturor elevilor şi cadrelor didactice, a adus mulţumiri conducerii Primăriei pentru interesul pe care îl poartă şcolii şi mai ales în realizarea acestui obiectiv.
Primarul Grigore Ţiolan a ţinut să precizeze că lucrarea este rezultatul grijii pe care o poartă instituţiilor publice de pe raza comunei şi are în vedere că într-un viitor apropiat să pună în aplicare şi proiectul pentru reabilitarea şcolii cu clasele V-VIII din Nepos la care a făcut deja câteva lucrări.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]