Şcoala Populară de Arte Bistriţa, eveniment la Cluj

Şcoala Populară de Arte Bistriţa a fost invitată, săptămâna trecută, să susţină un spectacol în cadrul Festivalului „Pentru că e primăvară!”, aflat la cea de-a X-a ediţie şi organizat de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca. Acest festival este inclus în proiectul „100 – Centenarul României”, proiect în care sunt cuprinse şcoli populare aflate la o distanţă de aproximativ 100 km de Cluj-Napoca. Este vorba despre şcolile de artă populară din Bistriţa, Zalău, Târgu Mureş şi Alba Iulia.
Elevii Şcolii Populare din Bistriţa au susţinut un spectacol alături de elevii Şcolii Populare din Cluj. În deschidere au evoluat elevii clasei de orgă, coordonaţi de prof. Viorel Simionca (Santo Raul, Fodorca Rareş, Rus Claudiu, Porca Diana), urmaţi de clasa canto-muzică uşoară, coordonator prof. Rozalia Fucă-Tomescu (Creţ Cristina, Racoţzi Diana), grupul de muzică uşoară „Casa Argintarului”, coordonat tot de directorul instituţiei bistriţene, şi clasa de actorie coordonată de regizorul Eugenia Rusu, cu piesa „Amicii” de I. L. Caragiale (Adrian Ioan, Laurenţiu Hovner, Melisa Barteş, Ioan Alexandru Mercan) .
A urmat un moment inedit, prilejuit de lansarea cărţii „Metode de orgă” a profesorului Viorel Simionca, manual după care se poate preda, scris în urma unei experienţe de peste 20 de ani la clasa de orgă. „Acest manual este binevenit pentru toate şcolile populare din ţară şi este unic. Îl felicit pentru realizarea lui, oglindind experienţa didactică. O premieră lansată aici, la Cluj, o metodă de studiu de care vor beneficia mulţime de elevi”, a declarat prof. Rozalia Fucă, directorul instituţiei unde predă şi prof. Viorel Simionca.
Autorul a prezentat lucrarea ce cuprinde cele mai frumoase melodii, sperând că va fi utilă pentru toţi cei care doresc să cânte la orgă.
În semn de apreciere pentru rezultatele deosebite, directorul Rozalia Fucă-Tomescu a primit din partea managerului Şcolii Populare de Artă Cluj, Vasile Corpodean, placheta „Înscris de onoare”.
Schimbul de experienţă dintre cele două instituţii culturale va continua în luna aprilie, la Bistriţa, printr-un amplu eveniment găzduit de Centrul Cultural „Dacia”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5