Școala Sanitară Postliceală CAROL DAVILA – Bistrița în practică de vară în Germania

Al. Câțcăuan

Un grup de 16 elevi ai Școlii Sanitare Postliceale Carol Davila din Bistrița, specializarea Asistent medical generalist, a plecat spre localitatea Edertal-Giflitz (Hesen), unde timp de 7 zile vor efectua practică în trei centre de îngrijire pentru seniori.
Grupul este format cu preponderență din elevi ai anului trei, după cum urmează: Buta Violeta, Leșan Mihai, Buculei Eliza, Iujan Cristina, Covaci Cristina, Bodiu Loredana, Diaconescu Anca și Jarda Elisabeta. Din anul doi au fost selectați doar elevii: Ilovan Lucian Claudiu, Lușcan Valer Ioan, Oul Florica, Motogna Cristina și Pavel Vasile. Din anul întâi au fost selectați doi elevi, câte unul din fiecare clasă: Mehelean-Pop (Tiniș) Alina-Persida din I-A și Georgiță Nicolae Ștefan din I-B. Grupul este însoțit de dna profesor instructor de practică Sabina Șot.
Această acțiune este consecința unui Contract încheiat între Asociația Liga Femeilor din Județul Bistrița-Năsăud (Școala Sanitară Postliceală ,,Carol Davila” din Bistrița) cu Asociația InternationalesBildungs-undSozialwerke.V. din Iserlohn- Germania, semnat la data de 26 oct.2017.
Contractul stabilește obiective concrete care s-au desfășurat pe parcursul întregului an școlar. În primul rând implementarea în programa școlară a celor trei ani studiu limba germană. Pentru absolvenții anilor anteriori, și cei care dorescsă aprofundeze limba germană s-au organizat cursuri intensive de învățare a limbii germane, cursuri care s-au finalizat cu susținerea examenului de competențe lingvistice nivel B1 la Institutul Goethe din Cluj Napoca, care a avut loc la începutul lunii iunie a.c.
În octombrie anul trecut, un grup mai restrâns de profesori și elevi au efectuat un schimb de experiență, vizitând mai multe Centre de îngrijiri pe care le are această Asociație în rețeaua sa din Germania, unde deja avem cinci absolvenți ai școlii noastre care lucrează cu contract de muncă.
Acest proiect urmează să prindă amploare, prin faptul că începând cu anul școlar 2018-2019, conform unui grafic, permanent un număîr de elevi se vor afla o perioadă mai lungă în practică în aceste Centre din Germania.
Toate cheltuielile ce privesc transportul, cazarea și masa grupului şi a celor doi conducători auto care însoțesc grupul, sunt suportate de către partenerul german, prof.dr.dr.h.c. Heinrich Schnatmann

.

Comentarii

18/07/18 13:00
Cititor

Asa...asa... duceti-i sa vada unde sa sa duca cat vad cu ochii dupa ce-si termina studiile, ca aici in tzara asta, dupa ce scolarizam, calificam si specializam tinerii nostri , ii "exportam " unde duce mutu calu si surdu roata ...
Mentinem in functii tot felul de pensionari , carora li se cumuleaza pensia cu salarul indiferent de nivelul acestora , in timp ce tinerii nostri absolventi n-au locuri de munca si trebuie sa-si ia lumea-n cap ... ca nu "incap " de astia care cu nesimtire si nerusinare , vor sa " intre in coparseu " direct de la locul de munca, desfiintzam unitati de productie si aducem societati si firme straine, pe care-i scutim de taxe si impozite si pusvaloarea creata le-o dam total "alora" ... ca populatia romana face gretzuri ...
Ma, daca s-ar trezi Ceausescu sa vada ce se intampla acuma in Romania, pe multi i-ar "beli " si i-ar face " whiscas " , precum face astazi Erdogan in Turcia !
La urma urmei cine-i prostu, cine manaca ( inteligentza gata formata ) sau cine o da gata facuta ( fraierii de romani ce suntem ) ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]