An şcolar în casă nouă, la Căianu Mic. Primarul Paul Ştir: Putem să stăm cu fruntea sus

Nelu Boldea
Noul an şcolar a debutat cu dreptul pentru cei peste 400 de elevi şi cadre didactice ai Liceului Tehnologic „Ion Căian Românu” din Căianu Mic şi ai Şcolii Gimnaziale din Dobric. Prin implicarea primarului Paul Ştir, investiţiile în infrastructura şcolară din această comună au cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultima perioadă. De altfel, primarul Ştir a fost invitatul de onoare al directorului Ovidiu Boca şi al directorului adjunct Grigore Dunca la festivităţile de deschidere a anului şcolar 2017-2018. 
 
Evenimentul festiv a început cu intonarea Imnului Naţional şi au continuat cu o slujbă de binecuvântare oficiată de preotul ortodox Alexandru Gherghel, la Cüianu Mic, şi de cütre presbiterul Bisericii Penticostale, Costică Magda, la Dobric. 
 
Este un început de an şcolar îmbucurător, şi pentru mine ca reprezentant al administraţiei publice locale, cred că şi pentru dumneavoastră. Este un moment în care fiecare dintre noi putem să stăm cu fruntea sus. Avem, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, al tuturor factorilor decidenţi de la nivel de judeţ şi de la nivel naţional, o infrastructură educaţională foarte modernă şi cred că nu spun prea multe lucruri când afirm că, în momentul de faţă, comuna Căianu Mic a devenit pe Valea Ţibleşului un centru educaţional. În  momentul de faţă nicio altă comună de pe această vale nu beneficiază de infrastructura locală pe care noi o avem şi ar fi păcat ca noi să nu fructificăm aceste momente. (...) Ne putem lăuda cu Şcoala Gimnazială din Dobric, modernizată la standarde decente, chiar europene”, a declarat primarul Paul Ştir, mulţumind directorului liceului, dar şi colegilor din Primărie şi Consiliu Local pentru sprijinul acordat în derularea acestor investiţii.
 
Primarul Paul Ştir a venit cu o veste bună şi pentru cei mai mici dintre locuitorii comunei. „Grădiniţa din Căianu Mic este finalizată în proporţie de 90%, grădiniţa de la Căianu Mare este finalizată în proporţie de 60%, iar cea din Dobric, în pondere de 80%. În luna octombrie, vom deschide şi aceste obiective, modernizate la standarde europene”, a precizat primarul Paul Ştir, urându-le succes tuturor şcolarilor, dar şi elevilor de liceu şi îndemnându-i să fie ascultători şi conştiincioşi.
 
La festivităţile de deschidere au participat reprezentanţii Postului de Poliţie din Căianu Mic, care au reconfirmat parteneriatul cu şcoala şi comunitatea.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5