Scriitoarea Andreea H. Hedeş, la Bistriţa. Lansări de carte şi prezentarea revisei „Neuma”

Scriitoarea Andreea H. Hedeş a fost prezentă, la Bistriţa, în cadrul unui eveniment în care i-au fost lansate cele mai recente cărţi „Orele aspre” şi „Celei mai frumoase”, precum și lansarea revisei de cultură „Neuma” (nr. 11-12, 2018).

Moderatorul evenimentului a fost Andrei Moldovan, preşedintele Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud, care şi-a început cuvântul prin anunţarea primirii în Uniunea Scriitorilor a doi dintre membrii Societăţii, Andreea H. Hedeş şi Menuţ Maximinian, anunţul fiind făcut de conducerea Uniunii Scriitorilor care s-a întrunit chiar în ziua evenimentului de la Bistriţa, Comitetul Director, condus de criticul Nicolae Manolescu, hotărând ce scriitori devin profesionişti în 2018: „Iată o veste foarte bună: conducerea Uniunii Scriitorilor din România (USR) a confirmat azi primirea oficială a colegilor noştri Andrea Hedeş şi Menuţ Maximinian în rândul scriitorilor profesionişti. Ei vor activa în cadrul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor, condusă de Irina Petraş. Festivitatea oficială de primire se va întâmpla miercuri, 12 decembrie, la sediul USR din Cluj-Napoca.Felicitări!”
Au opinat despre poetul, criticul, directorul de revistă şi editură Andreea H. Hedeş - Menuţ Maximinian, Vasile Vidican şi Icu Crăciun. Licențiată în Studii Culturale în cadrul Facultății de Istorie a UBB Cluj, Andreea a debutat în Revista Echinox, cu poeme. A avut rubrică de recenzii la numeroase reviste literare: Luceafărul de Dimineaţă, Mişcarea Literară, Răsunetul Cultural, precum şi colaborări la Verso, Hiperboreea, Convorbiri Literare, Literatorul. A primit Premiul pentru debut al Editurii Limes, Premiul Revistei Luceafărul de Dimineaţă pe 2012 pentru critică literară, Premiul Revistei Mişcarea Literară pentru critică literară, Premiul SSBN de 2 ori.
Revista de cultură „Neuma”, ce apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România la Cluj, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, marchează primul an de existenţă. Începând cu acest număr, echipei redacţionale, condusă de Andreea H. Hedeş – director, şi preşedintele SSBN Andrei Moldovan – redactor şef, se alătură şi bistriţenii Menuţ Maximinian şi Vasile Vidican, astfel încât putem spune că judeţul nostru este bine reprezentat într-una dintre cele mai importante publicaţii literare.
S-a vorbit espre, seriozitatea cu care Andreea Hedeș s-a aplecat asupra literaturii și modul în care, pas cu pas, prin muncă, și-a conturat un nume.
Evenimentul din diîn Clubul Cultural „CoșBook” al Bibliotecii „George Coșbuc” s-a încheiat prin acordarea de autografe şi sărbătorirea a 10 ani de când Andreea H. Hedeş face parte şi din structurile scriitorilor bistriţeni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]