Scriitorii bistriţeni, prima întâlnire în 2018

Palatul Culturii a fost gazda primei întâlniri din acest an a Societăţii Scriitorilor Bistriţeni – Conexiuni. Managerul instituţiei dr. Dorel Cosma a făcut un bilanţ al acţiunlor literare ce s-au derulat în 2017 sub egida Conexiunilor, ecourile fiind pozitive atât în ţară, cât şi în străinătate prin legăturile care s-au format în cei peste 10 ani de existenţă ai societăţii.
De la prezenţa la evenimentele importante ale municipiului până la punţile de legătură de peste Ocean, din New Zork şi Hamilton, din Istanbul, Paris sau Viena, cu cărţile scriitorilor bistriţeni, până la apariţia în antologii internaţionale cum sunt cele din India şi Germania, Conexiunile au avut un an bun.
Pentru 2018 se doreşte promovarea literaturii atât prin revista Conexiuni literare, cât şi printr-o serie de întâlniri ce vor avea loc pe data de 10 a fiecărei luni, la care vor fi invitaţi scriitori, dar şi reviste importante. De asemenea, se preconizează o serie de schimburi literare cu colegi din străinătate.
Pe 1 martie va fi lansată prima lucrare de specialitate despre cultura bistriţeană, ce va vorbi despre cei 120 de ani de la punerea pietrei de temelie a Palatului Culturii. La monografie se lucrează de aproape doi ani, fiind adunate date importante atât din bibliografia românească, cât şi din cea săsească. Lucrarea ce se va întinde pe mai bine de 700 de pagini va avea traducere şi în engleză şi germană, astfel încât să poată fi înţeleasă şi de către cititorii străini.
Pentru anul Centenarului Marii Uniri se pregăteşte şi o antologie dedicată evenimentului. De asemenea, de azi scriitorii bistriţeni vor avea prima librărie destinată exclusiv lor, Conexiuni, în cadrul Casei cu Lei.
Se anunţă un an bogat, în care urăm scriitorilor bistriţeni inspiraţie şi cât mai mulţi cititori.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]