Scriitorii Ioan Borşa, Al. C. Miloş, Augustin Ostace şi Victor Ştir, sărbătoriţi, cu demnitate, la Cenaclul literar „George Coşbuc”

În cadrul noii stagiuni 2015-2016 a prestigiosului şi arhicunoscutului Cenaclu literar „George Coşbuc”, de la Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa, a avut loc, în 24 septembrie, prima şedinţă de cenaclu, cu o motivaţie deosebită – sărbătorirea a patru scriitori bistriţeni, care au împlinit frumoase vârste în ultima perioadă de timp, patru reprezentativi şi confirmaţi în minunata şi feerica lume a scrisului, scriitori de o deosebită valoare şi putere de creaţie – Ioan Borşa, Al. C. Miloş, Augustin Ostace – reprezentant al diasporei româneşti în sensibilul sector – creaţia – în Europa şi SUA şi, nu în ultimul rând, Victor Ştir.
Alexandru Câţcăuan – director Casei de Cultură a Sindicatelor Bistriţa a făcut o pertinentă şi motivantă prezentare a sărbătoritţilor, scriitori care fac cinste cenaclului şi Casei de Cultură a Sindicatelor, oferindu-le, cu drag şi demnitate, câte o „Diplomă de Excelenţă” pentru întreaga activitate desfăşurată şi valoareea cărţilor scrise şi publicate, apreciate la publicul cititor şi de critica de specialitate.
În aceeaşi notă, fiecare sărbătorit şi-a făcut un scurt feed-back al debutului, lansării pe undele cromatice ale versurilor şi opera pe care a realizat-o, oferită ofrandă celor avizi de literatură bună.
Au citit poeme din volumele publicate: Ioan Borşa, în stilul inconfundabil; urmat de Al. C. Miloş, cu poeme scrise în tinereţe, de o puternică forţă, mesaj şi originalizatate; Augustin Ostace, care a prezentat un poem scris în engleză şi publicat într-un volum apreciat în SUA, poem care a participat la un concurs, cât şi un poem de suflet şi de o sensibilitate aparte referitor la dragostea de ţară, locurile natale, dezrădăcinarea şi pribegia românilor, încheind cu Victor Ştir.
Au opinat, cu argumente şi motivaţii, scriitorul Virgil Raţiu, care a scos în evidenţă calităţile tuturor sărbătoriţilor, precizând că poezia scrisă de Al. C. Miloş este în fruntea unui clasament al Bistriţei poetice, după părerea lui; poetul Olimpiu Nuşfelean, care a scos în evidenţă sensibilitatea şi profesionalismul celor citite de sărbătoriţi, urându-le noi succese literare.
Şi-au exprimat veridice păreri, urându-le sănătate şi putere de muncă sărbătoriţilor: jurnalistul Ioan Lazăr, scriitorii Ştefan Veşcari, Al. Olteanu, Niculae Vrăsmaş, Lucreţia Bucur şi Radu Ivan.
În ultima parte s-a închinat un pahar de şampanie, imortalizându-se fotografic momentul, la o agapă colegială scriitoricească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5