Scriitorul Al. C. Miloş a rămas fără gaz: Ciocoii noi de la E ON Gaz Nord Bistriţa!

Ca scriitor şi ziarist, ca şi simplu cetăţean ce trăiesc ca orice român ce nu fură sau suge sângele poporului - chiar şi cazul natural – trăiesc dintr-un salariu modest de bugetar de 700-800 RON.
Se mai întâmplă în criza financiară să mai ai restanţe de plată, să zicem chiar de suma de mai sus. Vom informa şi mass-media naţională, ziare, tv, radio de acest caz de abuz!
Pe la spate, ca nişte Brutuşi moderni, pupezele funcţionare îşi trimit sticleţii şi fără a te avertiza cu cel puţin 3 preavize despre închiderea furnizării gazului, vin şi ţi-l închis, lăsând omul fără posibilitatea de a se încălzi ori de a-şi prepara hrana la aragaz. Hei, nenorociţilor, cum vă permiteţi să înfriguraţi un poet român?!
Mergi la birou şi le explici că în 24 de ore vei plăti restanţa, dar fudulele şi parvenitele funcţionare ce s-au ajuns, rămân inflexibile, cu măşti de noi ciocoi pe care tot noi, consumatorii, îi ducem în spate. Am văzut din partea lor un dispreţ faţă de client, de problemele sale, o indiferenţă semidoctă, o fudulire până la limita ridicolului şi a nesimţirii.
Şi noi – omul de cultură, scriitor şi ziarist – ce credem în omenia poporului român, în solidaritatea şi întrajutorarea omenească, perfect normală, dăm peste nişte fiinţe degenerate, încrezute în ignoranţa lor, semănând parcă cu personajele din romanul lui N. Filimon!
E-ON-ul sau Electrica au ajuns stat în stat. Au salarii nesimţite şi o la fel de mare nesimţire în relaţiile cu clienţii dependenţi de serviciile lor plătite.
Problema nu e că am stat zile şi nopţi în frig, că am mâncat hrană rece, ci că banditismul noilor ciocoi de la E-On Gaz Nord Bistriţa, pretind şi îţi bagă mâna în buzunare – mârşav şi ticăloşiţi – furându-ţi încă 500 de RON pentru redeschiderea furnizării de gaze! (Nu suntem şi noi români? Nu trăiţi în România?)
Hoţie pe faţă! Deci, nu te avertizează, vin şi-ţi închid gazul, nu fiindcă nu mai putea aştepta 24 de ore, căci ar falimenta sacul lor cu arginţi falşi, spiritual vorbind, ci pentru a obţine încă de la mine, de la alţii, milioane nemuncite! Ca să le umfle conturile în bănci şi minţile ciocoieşti pline doar de slănină şi rugină ce miroase urât! Iar nasul ciocoiesc nu poate mirosi sărăcia românească!
Cine să le dea masca ciocoiască jos de pe feţele strâmbe, hoţeşti – Guvernul, Parlamentul, DNA, Protecţia Consumatorului, bunul simţ şi omenia pe care au uitat-o la uşa lipsei de suflet şi caracter? Nu vă e ruşine obrazului?! V-aţi vândut străinilor?
Ca român, cetăţean european, scriitor şi jurnalist, sunt revoltat şi amărât că poporul român, ce le-a dat omenirii pe Eminescu, Brâncuşi, Enescu, Vlaicu – are şi asemenea specimene de ciocoi noi, strică aerul mioritic şi seninul ceresc al României! Alo, eonilor ciocoi, dacă v-am închide şi noi cărţile, ştiinţe, cunoaşterea?!
Alo, noi suntem clienţii şi slujbele voastre – banii noştri vă fac salariile şi vieţile. Iar gazul românesc este al tuturor românilor!
Şi noi care scriem noaptea şi ziua cărţi pentru trezirea voastră şi a copiilor voştri din „somnul raţiunii” şi voi, ignoranţi şi îmbuibaţi de lenea ciocoiului, ne mulţumiţi închizându-ne gazul?!
Comportamentul nu este omenesc, ci e mai aproape de celebrul roman „Ferma animalelor” a lui Orwel. Vă scrie un OM!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]