Se apropie termenul depunerii declaraţiei de venit

Contribuabilii care au obţinut, anul trecut, venituri din activităţi independente, activităţi agricole, închirieri şi operaţiuni de vânzare - cumpărare de valută la termen au obligaţia ca, până pe data de 16 mai, să depună la Fisc formularul 200 - ,,Declaraţia privind veniturile realizate din România”.

Nedepunerea documentului până la termenul limită impus de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de până la 100 de lei.

Formularul trebuie completat de persoanele fizice care au realizat, anul trecut, venituri în bani sau în natură din activităţi precum comerţul, prestările de servicii, chirii pentru persoanele care au încheiat mai mult de cinci contracte, exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament în valori mobiliare, arhitect, precum şi de cei care au obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectuală.

Declaraţia se completează pentru fiecare categorie de venit şi pentru fiecare sursa de realizare a venitului. Nu au obligaţia depunerii declaraţiei persoanele fizice care au realizat venituri din activităţi independente impuse pe baza de normă de venit, cu excepţia persoanelor care au depus declaraţiile de venit estimativ în luna decembrie şi pentru care nu s-au stabilit plăţi anticipate. Persoanele care au obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectuală de la mai mulţi plătitori depun o singură declaraţie.

Documentul se completează în două exemplare, unul urmând să fie depus la unitatea fiscală, iar cel de-al doilea trebuie păstrat de contribuabil.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]