Se înghesiue să ajungă îngrijitori de bătrâni

Receptive la ideea unei calificări cu perspectivă pe piaţa muncii din Uniunea Europeană şi atrase de condiţiile de participare, încununate cu acreditări şi indemnizaţii de câte 800 de lei de căciulă, tot mai multe persoane se arată interesate să se specializeze în îngrijirea bătrânilor la domiciliu. Faptul i-a determinat pe organizatori, Asociația Sprijin Social și Profesional Nord-Vest Bistrița, să anunţe o nouă sesiune de pregătire, la Beclean, în perioada decembrie 2014 – februarie 2015, pe lângă cele programate iniţial pentru Nuşeni, între 1 septembrie şi 30 noiembrie 2014, respectiv 1 martie şi 30 mai 2015.
Derulat din fonduri europene, proiectul “Progres rural! Dezvoltare sustenabilă a zonelor rurale din Regiunile Vest și Nord-Vest” li se adresează persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, şomerilor care lucrează la sat ori trăiesc din agricultura de subzistență și au domiciliul stabil în mediul rural. Desfăşurată pe grupe de câte 14 cursanţi, iniţiativa cuprinde un program de pregătire de 360 de ore, din care 240 sunt dedicate practicii la Centrul pentru Persoane Vârstnice Nușeni. În urma evaluării finale, participanții primesc certificate atestate de ministerele Învățământului și Muncii, recunoscute în țară și în Uniunea Europeană, împreună cu o indemnizație de 800 lei de persoană.
“Investește în oameni” este un plan finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial “Dezvoltarea resurselor umane 2007 - 2013”, Axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.2. “Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”.
Formator este Ioan Costin din Beclean, cu o experiență de 5 proiecte derulate în acest domeniu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5