alp
 

Sebişul în sărbătoare

În  satul aşezat la poalele muntelui Călimani, Sebişul, tradiţia şi săvârşirea lucrului bun, continuă an de an. Obişnuinţa ca lucrurile să prindă contur, la cei de aici, le-a intrat în sânge. Dacă până nu de mult, Sebişul a fost în anonimat, această localitate înfloreşte  în fiecare zi, prin strădania preotului paroh, a credincioşilor pe care îi păstoreşte, a administraţiei publice şi a oamenilor de bine, întorşi pe aceste meleaguri, având dorinţa de a ridica valoarea moşilor şi strămoşilor din aceste locuri.

Aşa se face că, aceşti oameni minunaţi, din ţinutul muntos al judeţului nostru, au inaugurat un loc de rugăciune, unde se vor aduna pentru rugăciune, în momentele importante din viaţa parohiei.

La Sebiş, în ultimii ani, prin hărnicia părintelui Ciprian Frăţilă şi prin strădania credincioşilor pe care îi păstoreşte, s-au realizat lucruri măreţe. De azi înainte, credincioşii de aici îşi pot pleca genunchii, în glas de rugăciune, către Dumnezeu, pentru ei toţi, ţarina şi animalele lor.

Acest lucru se datorează domnului Corneliu Hangan, fiu al satului, stabilit în Suedia de mulţi ani, alături de familia dânsului, care a contribuit financiar în totalitate pentru realizarea acestui frumos „ Altar al rugăciunii”.  Alături de dânsul, în acet loc binecuvântat de Dumnezeu,  s-au  mai înălţat încă două troiţe prin contribuţia  domnilor  Simionca Gavriil şi Simionca Vasile din  localitate.

Sărbătoarea sebişenilor a fost binecuvântată de către părintele protopop Alexandru Vidican, înconjurat de un frumos sobor de preoţi, fii ai satului, care au săvârşit Sfânta Liturghie şi sfinţirea troiţelor, împreună cu dânşii rugându-se peste 700 de credincioşi din Sebiş.

Domnul Corneliu Hangan, ne-a declarat: „ bucuria mea pentru această realizare  este bucuria sebişenilor. Am dorit întotdeauna, ca în urma paşilor mei, prin Sebişul nostru drag, să rămână ca amintire lucruri frumoase, care să amintească celor tineri datoria faţă de Biserica strămoşească şi glia străbună. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a întărit şi m-a ajutat să fac pentru Sebiş, ceea ce mi-am propus de mult timp. Mulţumesc părintelui Ciprian, care prin strădania lui, a dus la îndeplinire acest vis al meu. Le doresc tuturor săbdişenilor, multă sănătate, putere de muncă şi cât mai multă rugăciune către Dumnezeu, căci fără de El, nu putem face nimic.”

Părintele Ciprian ne spune: „Mulţumesc bunului Dumnezeu pentru realizarea acestor lucruri măreţe, de care cei din Sebiş pot să fie mândri. Le mulţumesc tuturor, în special domnului Corneliu Hangan, pentru săvârşirea  acestui minunat lucru, în parohia noastră, care va fi, de acum înainte, Altar de rugăciune pentru ţarinile, animalele şi necesităţile credincioşilor din parohia pe care o păstoresc. Iar îndemnul meu este: să muncim ca şi cum nu am muri niciodată şi să ne rugăm ca şi cum am muri mâine.”

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]