Secretarul de stat Alexandru Pugna la evenimente în judeţul natal

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, s-a aflat week-endul trecut la sărbători deosebite în două zone ale judeţului natal. 
Sâmbătă a fost mare sărbătoare la Stupini, unde Pugna a avut bucuria de a împărți emoția zilei cu oamenii locului. 
"ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei însoțit de un sobor de preoți a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica unde de 48 de ani slujește Părintele Ilie Lucian Oltenaș, ctitorul acestei Sfinte Biserici, pe care a mărturisit că a construit-o având alături sprijinul oamenilor satului. După Sfânta Liturghie s-a sfințit Capela mortuară nou construită, Monumentul Eroilor din Stupini și Căminul Cultural. Tot cu această ocazie, interpreta de folclor Leontina Fărcaș, fiică a satului, a primit titlul de “Cetățean de Onoare” din partea primarului Ioan Mate, pe care-l felicit cu toată inima pentru toate aceste realizări extraordinare, dar și multe altele pe care le gândește cu multă dăruire pentru comunitatea pe care o conduce. A fost o zi minunată de toamnă autentic românească, la care am fost părtaș alături de multe personalități ale locului: președintele C.J. Bistrița Năsăud - Emil Radu Moldovan, ministrul Apelor și Pădurilor - Ioan Deneș, secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii - Sorin Roșu Mareș, vicepreședintele C. J. Bistrița Nasaud - Ioan Țintean, senatorul Ioan Simionca, primarul de Budești - Vasile Codrea si mulți alții", ne-a declarat Alexandru Pugna.
 
De Sfânta Parascheva, secretarul de stat s-a aflat pe valea Ţibleşului. "Am avut bucuria ca la invitația Părintelui paroh Raul Pap și a Primarului Comunei Căianu Mic Paul Știr, să fiu prezent la Sfânta Liturghie din satul Ciceu Poieni, sat așezat într-un loc mirific. Mare mi-a fost bucuria să văd Sfânta Biserică plină de oamenii locului, mulți dintre ei reîntorși acasă din locuri de departe unde trăiesc acum, pentru a fi prezenți la Hramul satului lor. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Părintele Arhimandrit Benedict Vesa înconjurat de un mare sobor de preoți. Au fost cu adevărat momente de mare bucurie și înălțare sufletească", ne-a dezvăluit Pugna.
Iată că îndrăgitul om de cultură nu uită de meleagurile natale deşi se află în Capitală, răspunzând cu drag invitaţiilor de acasă de câte ori timpul îi permite. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]