alp

Secţia de hemodializă, reabilitată în regim de urgenţă. Specialişti şi muncitori vor lucra, non-stop, în schimburi, 65 ore

În Secția de hemodializă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița se realizează lunar un număr de aproximativ 400 de ședințe de dializă, de care beneficiază 34 de pacienți. Deoarece activitatea medicală a acestei secții nu se poate întrerupe mai mult de 3 zile, pacienții fiind dependenți de aceste ședințe, a fost conceput un proiect de reabilitare în 65 de ore, a saloanelor și a coridorului principal de acces, anunţă managerul Gabriel Lazany.

Potrivit acestuia, lucrările vor începe vineri, de la ora 14:00, și vor fi finalizate luni, la ora 7:00.

În acest interval de timp, pentru a putea fi finalizate lucrările propuse, mai multe echipe de specialiști și muncitori vor lucra în regim non-stop. „Urmează a se efectua următoarele lucrări, şi anume introducerea sistemelor de distribuție a fluidelor medicale până la pat (oxigen medical, aspirație și vacuum). Rampele specifice vor fi montate ulterior, după livrarea acestora de către furnizor, în termen de maxim 4 săptămâni. Vor fi refăcute rețelele electrice și sanitare. Vor fi placaţi pereții cu materiale cu efect permanent bactericid şi vor fi refăcute pardoselile. Va fi creat un sistem de televiziune, cu sonorizare pe bază de căști la fiecare pat, va fi refăcută instalația de distribuție a apei dedurizate. La caestea se vor adăuga curățenia, dezinfecția și sterilizareai zonei reabilitate, la terminarea lucrărilor”, explică managerul Gabriel Layany.

Zonele auxiliare (vestiare, grupuri sanitare, oficiu, spații de depozitare) vor fi reabilitate ulterior în regim normal, aceste lucrări neafectând activitatea medicală.

„Pe perioada de desfășurare a lucrărilor (zi/noapte), va fi creat un disconfort sonor, pentru care ne cerem scuze anticipat pacienților care vor fi internați pe celelalte secții ale spitalului.
Reabilitarea secției are ca scop creșterea siguranței din punct de vedere bacteriologic, a nivelului de siguranță și confort medical, precum și creșterea nivelului de confort hotelier.
Vă mulțumesc pentru înțelegere”
, transmite directorul unităţii spitaliceşti.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]