Şedinţă de redacţie deosebită, la „Reporter de liceu”

În cadrul Proiectului de educaţie socială şi implicare activă, desfăşurat în perioada 2010-2014, la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, unde jurnalismul cetăţenesc a fost la el acasă, prin echipa şi implicarea ei în colaborarea de materiale jurnalistice de o mare calitate şi cu impact social deosebit, denumită „Reporteri de liceu”, a avut loc în 27 ianuarie, începând cu ora 12.00, în incinta CDI a colegiului, o deosebită, sensibilă şi atractivă şedinţă de redacţie, având ca temă primirea de noi membri în echipa de jurnalişti.
Activitatea a fost coordonată de către Aurelia Hîruţă – prof. de Limba şi literatura română, coordonatoarea proiectului „Reporteri de liceu” şi a fost abordată o temă de mare impact, transferul de ştafetă în cadrul echipei, respectiv consacraţii jurnalişti din clasa a XII-a preda „frâiele” ziarului on-line a C.N. „A. Mureşanu” „Reporteri de liceu” colegilor mai mici.
Prof. Aurelia Hîruţă ne-a precizat că elevii practică un jurnalism cetăţenesc, pe bază de voluntariat, au activitate de teren, fac o documentare obiectivă, participă la şedinţele Consiliului Local Bistriţa, se exprimă clar, au participat la emisiuni TV, au fost antrenaţi în concursuri ocupând locul III pe ţară în 2010 şi locul II la concursul organizat de AS TV.
Elevii au învăţat tehnica interviului, au transmis din Gara Bistriţa 24 de ore din 24, realizând şi ştiri despre Parcul Naţional Munţii Rodnei.
Au colaborări şi iniţiază echipe de jurnalişti cu Liceul Prundu Bârgăului şi Liceul Tehnic Maieru, având mare nevoie de agende, reportofoane, aparate foto.
Echipa „Reporteri de liceu” este formată din 12 elevi, care se completează şi care sunt antrenaţi permanent în acţiuni.
O participare deosebită, onorând cu prezenţa, această minunată echipă de jurnalişti a fost a jurnalistului independent Marianne Eigaux de 21 ani, globe reporter de la Colegiul Diderot din Besançon, care şi-a propus să rupă mitul negativ despre români şi România, propulsând valorile cu ajutorul răspunsurilor date de elevii de la „Reporter de liceu”.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]