Semimaraton Bichigiu. Sportivi amatori, pompieri, jandarmi şi poliţişti aleargă pentru visul Anişoarei

Run. Give. Repeat. Sub acest slogan se desfăşoară sâmbătă, 9 iunie, semimaratonul de la Bichigiu promovat de Asociaţia OM – Oraşul Mariei şi susţinută de întreaga comunitate, de parteneri logistici şi sponsori.
 
Sunt bucuroasă că acest proiect al asociaţiei noastre este atât de bine recepţionat în comunitate şi lumea rezonează cu el. În momentul când am anunţat că vom organiza la Bichigiu un eveniment,  cred că 80% din cei cărora le-am transmis mesajul au întrebat: unde-i Bichigiu?  Ne dorim să creăm un cadru de tihnă oamenilor care sunt caracterizaţi prin intenţii bune, dar nu ştiu exact cum să şi le materializeze în fapte bune. Noi venim în sprijinul acestora, creând acest eveniment la Bichigiu, oamenii pot să vină să facă mişcare în aer liber, ceea ce pentru ei este un beneficiu şi, de asemenea, pot să dăruiască”, a declarat Alina Pop, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la sediul ISU B-N.
 
Pentru că Asociaţia OM are „o latură profund comunitară”, evenimentul a fost dedicat unui scop caritabil, şi anume construirea unei case pentru Anişoara şi cei doi copii ai săi, Darius şi Iliuţă, la Bungard (comuna Lechinţa). 
 
„Dorinţa noastră, când identificăm beneficiarii, este să vedem în ochii lor dorinţa de a răzbate, pentru că sunt foarte mulţi oameni care au ajuns într-o situaţie, pentru că vor să fie acolo. În acest caz, Anişoara chiar îşi doreşte să răzbată. Noi am îndrăgit-o şi ne-am simţit dornici s-o ajută, pe ea şi pe cei doi copii şi să acoperim această nevoie a ei”, a mai spus Alina Diana Pop.
 
Până-n prezent, la semimaratonul de la Bichigiu s-au înscris 125 de concurenţi din toată ţara, traseul însumând 17 km, cu o diferenţă de nivel de 700 m. De asemenea, pentru cei care nu şi-au făcut un obicei din alergare, a fost organizată o probă de ştafetă - masculină , feminină, mixtă - cu patru membri, care vor alerga câte o tură a 2,5 km. Deocamdată, s-au înscris 33 de astfel de ştafete. Nu în ultimul rând, există şi o cursă a copiilor, organizată pe terenul de fotbal de la Cabana Zăpode, distanţele parcurse urmând să fie diferenţiate pe grupe de vârstă. Toţi copiii vor primi medalii şi nu se va face un clasament, tocmai pentru ca aceştia să se simtă ca adevăraţi învingători. Ateliere de creaţie pentru copii, spaţii de picnic şi grătare completează tabloul unei zile perfecte în natură. La semimaraton, taxa de înscriere a fost de 50 lei, în timp ce la ştafetă este de 100 lei, câte 25 lei pentru fiecare component. Copiii, dacă vor dori să sprijine acest caz din puşculiţa lor, vor fi încurajaţi să doneze minimum 5 lei.
 
În context, plt. maj. Nicolae Bălan, unul dintre promotorii semimaratonului, dar şi reprezentantul ISU B-N la toate competiţiile de atletism, a oferit o serie de  date tehnice şi  i-a invitat pe toţi bistriţenii să participe la acest eveniment, atât prin prisma mişcării în aer liber, cât şi ca o oportunitatea de a cunoaşte alţi oameni, cu preocupări diferite, dar totuşi asemănătoare, dorinţa de a ajuta.
 
„Jandarmeria bistriţeană este onorată că a fost invitată să participăm alături de colegii noştri din MAI la acţiunea umanitară. Noi de obicei facem acte de caritate pe care nu întotdeauna le mediatizăm. (...) Jandarmeria a desemnat o ştafetă pentru acest concurs, cu patru jandarmi, unul este ofiţer pe achiziţii, unul este subofiţer la structura financiară, deci nu au nicio legătură cu Detaşamentul mobil care de obicei fac foarte mult sport. Mai avem o colegă care este împuternicit comandant la Detaşamentul III din Năsăud, respectiv un coleg de la Detaşamentul Pază şi Ordine Instituţională. La primul apel, mi-au răspuns toţi da şi s-au antrenat cu plăcere în această activitate. Jandarmii vor asigura şi măsurile de ordine publică. În afară de taxa de participare am făcut şi o strângere de fonduri pentru a fi donată”, a declarat mr. Georgeta Căşvan, purtătorul de cuvânt al IJJ B-N.
 
Nu în ultimul rând, Crina Sârb, purtător de cuvânt al Poliţiei bistriţene, a remarcat faptul că este a treia colaborare cu Asociaţia OM. „Scopul lor întotdeauna este multiplu şi educarea prin exemplu personal pentru copii şi lecţia de a dărui, de a fi generos sunt importante pentru noi toţi. Din partea IPJ B-N vor participa doi colegi la proba de semimaraton, sunt amatori. Promovăm sportul, mişcarea, ne bucurăm că putem fi alături de acest proiect”, a precizat Crina Sârb, mizând şi pe prezenţa colegilor poliţişti, cu familiile, la Bichigiu.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]