Senatorul Deneş: Tinerii din centrele de educație incluzivă să primească alocaţie de stat şi după împlinirea vârstei de 18 ani

Senatorul social-democrat Ioan Deneș i-a interpelat pe miniștrii Muncii și ai Educației, Rovana Plumb, respectiv Sorin Câmpeanu, pe tema revizuirii modului de acordare a alocației de stat pentru copiii cu neviu speciale, și anume a tinerilor din centrele școlare de educație incluzivă.  

         „Ştiţi că în baza Legii 61/1993, copiii beneficiază de alocaţie de stat până la vârsta de 18 ani. Este o categorie specială de tineri, de copii, cu duzabilităţi, care încep clasa I de-abia la 9 sau la 10 ani şi care ajung, în liceu, în aceste şcoli speciale, să fie în clasa a Ix-a sa a X-a la  20-21 ani. Ei sigur, la 18 ani, nu mai beneficiază de această alocaţie de stat.

         Am cerut un punct de vedere, iar după ce îl vom primi, vom depune o propunere legislativă de modificare a Legii 61/1993, propunwere de modificare care se va face de căna tre parlamentarii PSD ai judeţului Bistriţa-Năsăud, a mea, a d-nei deputat Doina Pană şi a domnului deputat Daniel Suciu”, a precizat senatorul PSD, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, propunerea legislativă va prevedea ca această categorie de copii să beneficieze de alocaţie de stat şi după împlinirea vârstei de 18 ani, dar maximum până la 26 ani.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5