Senatorul Ioan Deneş: Legea dublării alocațiilor pentru copii trebuie promulgată de Președintele României!

Senatorul social-democrat Ioan Deneş susţine că, în urma deciziei Curţii Constituţionale a României, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să promulge legea privind dublarea alocaţiilor de stat pentru copii.

„Curtea Constituțională a stabilit că legea dublării alocațiilor pentru copii trebuie promulgată de Președintele României! De când PNL este la guvernare, auzim numai NU SE POATE , NU AVEM DE UNDE, VOM ANALIZA, VOM VEDEA! Nu vom accepta niciodată ca PNL-ul lui Orban și Cîțu să își bată joc de români”, a transmis parlamentarul bistriţena.

Acesta a făcut şi o paralelă între declaraţia ministrului de Finanţe, Florin Câţu, care susţinea că legea prin care s-au dublat alocațiile este o lege neconstituțională, nu se prezintă sursa de finanțare şi decizia CCR, care spune clar că legea nu încalcă prevederile constituţionale.

***

Camera Deputaţilor a aprobat în 18 decembrie 2019, în calitate de for decizional, cu 179 voturi "pentru" şi 29 abţineri, propunerea PSD de dublare a alocaţiilor pentru copii de la 150 la 300 de lei pe lună. Deputaţii PNL nu au votat nici "pentru", nici "împotrivă". Ei şi-au scos cartelele din aparatele de vot.

Ulterior, în ianuarie 2020, guvernul condus de Ludovic Orban a amânat până în luna august a acestui an intrarea în vigoare a legii, prin OUG 2/2020.  Şi această ordonanţă a fost respinsă de Camera Deputaţilor, luna trecută. Guvernul a atacat la CCR această lege prin care s-a respins ordonanţa de amânare, iar Curtea s-a pronunţat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5