Senatorul Ovidiu Florean: Peste 60% din activitatea mea parlamentară se focusează la Comisia de energie! Independenţa energetică a României, preocupare a Guvernului de dreapta

         Senatorul liberal Ovidiu Florean susţine că majoritatea activităţii sale parlamentare se reflectă la Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale al cărei vicepreşedinte este. Potrivit acestuia, marele proiect de ţară vizează independenţa energetică a ţării.  

         „Sunt preocupat de ceea ce se întâmplă de Comisia  pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale al cărei vicepreşedinte sunt. Aş putea să spun că 60-70% din activitatea mea parlamentară se focusează pe ce se întâmplă cu această comisie, pentru că proiectul de ţară cu independenţa energetică este foarte important şi va ajuta 20 milioane de români să beneficieze de nişte costuri mult mai rezonabile le energie electrică şi la tot ce se numeşte energie. Am avut întâlniri cu oameni de afaceri care lucrează pe domeniul energiei, cu oameni care se ocupă de energie la Comisia Europeană, urmează să ne deplasăm la Cernavodă la centrala nucleară. Acolo se vor investi aproximativ 8 miliarde de dolari, pentru reactoarele 3 şi 4. După ce vor porni reactoarele 3 şi 4, independenţa energetică va fi asigurată şi vor exista momente când România va deveni exportator de energie electrică. E un target pe care orice stat şi l-ar dori şi Guvernul de dreapta PNL-USR PLUS-UDMR are o preocupare deosebită faţă de acest domeniu”, a declarat senatorul Florean, într-un interviu postat pe pagina sa de facebook.

         Parlamentarul PNL a menţionat că teme precum energia verde - energia eoliană, panouri cu celule fotovoltaice – au fost abordate cu cei de la Comisia Europeană, dar şi problema termocentralelor, a căror poluare va trebui redusă în următorii ani.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5