Serată de pian, Ábrám Endre, la Sinagoga din Bistrita

Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” Bistriţa şi Societatea de Concerte Bistriţa au surprins, de mai multă vreme, melomanii bistriţeni, prin numeroasele concerte subvenţionate, de care aceştia se bucură, susţinute în sacrul şi generosul spaţiu oferit de Sinagoga din municipiu.
Am asistat, seri la rându, la minunate concerte susţinute de formaţii şi artişti de valoare, care au venit cu drag în vechea cetate culturală transilvană.
La Sinagogă a avut loc o excepţională serată muzicală realizată, la pian, de către Ábrám Endre, de la Academia de Muzică “Liszt Ferenc” din Budapesta, un tânar virtuos, consacrat şi unanim apreciat.
În program au fost cuprinse următoarele lucrări: J.S. Bach – Preludiu și fugă în do diez major și în fa minor; W.A. Mozart – Sonata în la minor; F. Chopin – Studiu în la minor; Ligeti György – Musica ricercata: III., XI; Béla Bartók – Suita op. 14; Claude Debussy – Cloches á travers les feuilles; Liszt Ferenc – Legenda în La major.
Bistriţenii, şi nu numai, prezenţi la concert, au participat la un adevărat regal de pian şi au răsplătit, cu vii aplauze, pe valorosul pianist.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5