Serbare la Școala Gimnazială A.P.Alexi Sângeorz-Băi de Mica Unire

Andreea Szekely, Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi, Sîngeorz-Băi

Proiectul școlii sângeorzene, „De ce iubim România?” a fost făcut ca elevii şi profesorii de la Școala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi să evidenţieze importanţa şi semnificaţia evenimentului istoric de acum 159 de ani, Unirea Principatelor Române. Ei au sărbătorit Mica Unire de la 24 ianuarie 1859 prin manifestări tematice, la care au participat elevi şi cadre didactice din instituția de învățământ.

Proiectul școlii a avut ca obiectiv cunoaşterea importanţei şi semnificaţiei istorice a zilei de 24 Ianuarie, dar și familiarizarea cu personalităţi ale istoriei noastre naţionale, cultivarea spiritului patriotic, participarea la activități extracurriculare culturale și, mai mult decât orice, sensibilizarea tinerei generaţii pentru cunoaşterea şi respectarea moştenirii trecutului istoric al poporului român.

Astfel, elevii școlii, îndrumați de profesorii de la clasă, au prezentat un scurt spectacol artistic la Centrul de Cultură Iustin Sohorca, marcând momentul istoric prin recitări de poezii patriotice, cântece populare, dar și o suită de dansuri tradiționale specifice zonei. Cadrele didactice, sub atenta îndrumare a profesoarei de muzică Daniela Clapa, au prezentat un moment artistic ce a constat în cântarea unor cântece patriotice.

La sfârșitul activității, profesorii participanți au pregătit un scurt moment muzical, după care împreună cu elevii „au dat mână cu mână” și au jucat Hora Unirii. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]