Serviciile de Externalizare IT – Ce presupun si cat dureaza?

 

Externalizarea a devenit un obicei din ce in ce mai adoptat de companii atunci cand vine vorba de servicii precum: contabilitate, IT, marketing, etc. Aceasta este o practica avantajoasa pentru business-uri si reprezinta practic o subcontractare a diverselor task-uri din cadrul companiei catre furnizori externi de servicii.

Cele mai multe firme aleg externalizare IT, fiind un serviciu ce presupune consultanta permanenta si oameni specializati in domeniu.

Ce reprezinta serviciile de externalizare IT?

Atunci cand vine vorba de externalizare IT, firma de servicii IT poate oferi pachetul complet de activitati sau doar parti din acesta. In general, un serviciu de IT cuprinde doua parti si anume solutiile de management si monitorizare sau solutiile de securitate. Fiecare parte cuprinde la randul ei diferite activitati, precum:

 • Management incidente, monitorizare infrastructura, endpoint manager
 • Securitate e-mail sau date, detectare antifrauda, patch management
 • Consultanta si expertiza profesionala.

Daca inca nu esti hotarat ce s-ar potrivi pentru businessul tau, poti apela la servicii de consultanta IT cu Unity Solutions pentru a obtine cateva informatii si sfaturi de ajutor.

De sa alegi externalizarea serviciilor de IT?

Exista suficiente motive si avantaje care ii fac pe managerii business-urilor sa aleaga sa lucreze cu o firma de servicii IT. Am realizat o lista cu beneficiile oferite de externalizarea IT:

 1. Reduci costurile cu angajarea, trainingul persoanelor angajate, asigurarile de sanatate, taxe sau impozite.
 2. Accesul la persoane specializate in domeniu, dar si la resurse tehnologice moderne asigurate de firma cu care vei lucra.
 3. Siguranta mult mai mare si control permanent asupra activitatilor ce tin de IT. Specialistii iti pot asigura monitorizare 24/24 si pot interveni la timp pentru a remedia eventualele probleme.
 4. Fluidizarea task-urilor si cresterea eficientei modului de lucru in cadrul companiei.

 

 

Care sunt posibilele riscuri ale externalizarii serviciilor?

Desi este o optiune care se poate plia pe orice domeniu de activitate, externalizarea serviciilor de IT presupune si cateva riscuri. Iata care ar fi principalele riscuri pe care ar trebui sa le iei in calcul inainte de a contacta o firma.

 • Continuitatea activitatii furnizorului si buna colaborare cu acesta.
 • Confidentialitatea informatiilor.
 • Pierderea accesului sau controlului asupra proceselor externalizate.
 • Fragmentarea activitatii care poate duce si la costuri extra pe care nu le-ai luat in calcul initial.
 • Atentia impartita intre tine si alti clienti ai agentiei. Astfel nu vei avea garantat o rezolvare imediata daca firma este ocupata cu solutionarea altor probleme care nu implica business-ul tau.

Feedback-ul diferitelor companii in ceea ce priveste contractarea unor servicii externalizate este unul bun, multe dintre acestea afirmand faptul ca aceasta alegere a dus la automatizarea si eficientizarea modului de lucru. Astfel, faptul ca au avut colaboratori si nu au fost nevoiti sa ofere training sau sa aglomereze angajatii cu sarcini suplimentare, a dus la cresterea productivitatii.

In cazul in care esti in cautarea unei oferte cat mai bune pentru tine si afacerea ta, poti opta pentru consultanta IT cu Unity Solutions. Vei obtine informatiile necesare pentru a-ti crea o idee care sa te ajute in strategia de business pe viitor.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5