Sesiune de instruire în kinetoterapie cu un doctor norvegian la Fundaţia Inocenţi

Pe parcursul a două zile, în perioada 28-29 aprilie, Fundaţia Inocenţi a organizat un curs de instruire şi formare a personalului de specialitate ce lucrează în serviciul de intervenţie timpurie, având ca topică - Impactul intervenţiei timpurii asupra vieţii copilului.

Pentru specialiştii fundaţiei Inocenţi şi ai partenerului nostru Directia Generala de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului –Bistriţa Năsăud (DGASPC), a fost un prilej de a-şi aprofunda cunoştinţele teoretice şi practice într-un cadrul nonformal, la Centru de Intervenţie Timpurie Inocenţi- unde în calitate de lector, a fost invită Reidun Brigitta Jahnnsen, doctor în kinetoterapie şi cercetator la Spitalul Universitar din Oslo, Norvegia.

Doamna Jahnnsen, este membră al consiliului director al partenerul nostru -Asociaţia AHEAD din Norvegia. Pe parcursul celor doua zile, ne-a împărtăşit din experienţa profesională atât la nivel teoretic cât şi metode practice, au fost prezentate rezultatele cercetărilor efectuate în ţările nordice, care au demonstrat ca sansele de recuperare pot fi cuantificate, iar datele obtinute folosite în cercetare, evidentiindu-se faptul că recuperarea este mai eficientă dacă metodele sunt aplicate la o vârstă cât mai fragedă.

"În calitate de kinetoterapeut, sunt interesat să aflu cele mai noi informaţii care îmi permit să îmbunătaţesc modul în care lucrez, mai ales când vine vorba de lucrul cu copii cu dizabilităţi, care este specializarea mea. Am apreciat sesiunea de instruire oferită de dna Jahnnsen deoarece am avut ocazia să fac schimb de informaţii cu alţi specialişti internaţionali din domeniu şi să discutăm deschis despre asemănările şi deosebirile dintre cele două ţări cu privire la dezvoltarea motorie, rezistenţa, echilibrul, coordonarea, dificultăţile de mers etc. ale copiilor cu dizabilităţi.” a declarat Răzvan Chirlejan, kinetoterapeut în cadrul fundaţiei Inocenţi.

Acest program de formare reprezinta o activitate in cadrul proiectului “Program de intervenţie timpurie pentru copilul cu dizabilităţi” finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5