Sfântul Ierarh Martir Teodosie de la Brazi sărbătorit în Suedia

S
Duminică 22 septembrie 2013, românii din orașul suedez Göteborg au adus cinstire Sfântului Ierarh Martir Teodosie de la Brazi, sărbătorit ieri în calendarul creștin ortodox. Sfântul Teodosie ocrotește biserica românească din acest oraș dimpreună cu alți doi sfinți mitropoliți ai Moldovei, Varlaam și Dosoftei. După canonizarea acestor ierarhi cărturari și misionari ai românilor, au fost aleși ocrotitori ai bisericii românești din Göteborg, locaș târnosit la 6 decembrie 1992 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la vremea aceea fiind Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.
Taina Liturghiei de sărbătoarea hramului, a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, înconjurat de preotul paroh Culai Enache și de diaconul Sorin Sîplăcan. Cu acest prilej, Preasfințitul Episcop Macarie a sfințit noua icoană, de dimensiuni mari, a celor trei sfinți ierarhi români: Dosoftei, Varlaam și Teodosie de la Brazi. Preasfinția Sa a arătat în cuvântul de învățătură că acești ierarhi români au trăit în secolul al XVII-lea, fiind chiar contemporani, și au dat o bună mărturie în slujirea Bisericii și a neamului.
La finalul slujbei, ierarhul slujitor a oferit tuturor celor prezenți în biserică, Acatistul Sfinților Români și mai multe cărți de folos duhovnicesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5