Sfântul Maslu la Rodna

Vineri 27 martie, începând cu ora 18, la Biserica Greco-Catolică din Rodna, s-a desfăşurat slujba Sfântului Maslu, în prezenţa a 130 de credincioşi greco-catolici, unii dintre ei venind şi din alte localităţi. A fost un sobor de 11 preoţi condus de părintele protopop Nicolae Jarda de la Sângeorz.
Sfântul Maslu este Taina care împărtăşeşte credinciosului harul dumnezeiesc pentru vindecarea bolilor trupeşti şi sufleteşti, pentru iertarea păcatelor prin rugăciunile preoţilor şi prin ungerea trupului cu undelemn sfinţit.
În predica sa, părintele protopop Nicolae Jarda a arătat că noi trebuie să cerem de la Dumnezeu să ne dea har şi să credem în ceea ce cerem. Părintele paroh Pavel Vranău a spus, la rândul său, că parohia mereu se înoieşte datorită Sfântului Spirit, să ne rugăm pentru unirea Bisericii şi să ducem toată dragostea la casele noastre.
A participat, ca invitat, preotul romano-catolic Kiss Ottilo. Ceilalţi preoţi, Vasile Vranău, Augustin Flămând, Claudiu Oltean, Iuliu Boutaş, Ioan Dumitru, Gherasim Cioncan, Florin Micle, Horaţiu Bodea.
Un gând pios pentru regretatul părinte Ioan Vranău, tatăl parohului Pavel Vranău, care, dintr-un tablou de pe peretele Bisericii, ne transmitea zâmbetul său dătător de speranţă.
Am răspuns cu drag invitaţiei părintelui paroh Pavel şi am participat, împreună cu soţia, la această comuniune duhovnicească alături de fraţii noştri greco-catolici din Rodna. A fost o seară deosebită.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]