Sfârșit de vacanță, început de școală în siguranță!

Siguranța în școli reprezintă o prioritate pentru polițiștii bistrițeni, aceștia desfășurând activități de prevenire și informare a elevilor, cu ocazia începutului anului școlar.

În perioada 4 - 29 septembrie a.c., Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, prin C.A.P.C., desfăşoară Campania națională de prevenire a victimizării copiilor “Şcoala în siguranţă”. Campania este destinată creşterii gradului de informare a elevilor aflați la debutul anului școlar, în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale.

La data de 11 septembrie a.c., școala și-a deschis porțile, iar copiii au pășit din nou în clase, nerăbdători să își revadă colegii și profesorii.

Prima zi de școală  a decurs fără probleme pentru că polițiștii au fost lângă copii, dascăli, părinți,  iar cei mici au respectat sfaturile oamenilor legii și au mers spre școală doar prin zone circulate; au stat de vorbă doar cu persoane cunoscute; au evitat să aibă asupra lor obiecte de valoare.

Zilnic, începând de luni, în drum spre școală, copiii au fost prudenți și au circulat corect. Și aceasta deoarece polițiștii au fost alături de ei și i-au învățat că o zi fără incidente de circulație înseamnă să traverseze fără să alerge și numai după ce în prealabil s-au asigurat că șoferii i-au văzut și au oprit; aă circule cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri; aă evite să asculte muzică la căști și să fie atenți la drum.

sursa: IPJ BN

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]