Sfaturi pentru achizitionarea unui animal de companie

Atunci cand se doreste marire familiei cu inca un suflet nu trebuie ca achizitionarea sa se faca la un impuls de moment. In primul rand, oamenii sunt diferiti si au gusturi diferite. Animalul de companie potrivit se alege in functie de dorintele si preferintele fiecaruia si trebuie sa se potriveasca personalitatii stapanului. In al doilea rand, este posibil ca cel care cumpara sa nu stie sa faca fata necesitatilor animalutului si sa nu il poata ingriji cum trebuie.

Animalele de companie sunt suflete care aduc veselie in casa, reusind sa aduca un zambet pe chipul trist al stapanului, fiecare prin metodele proprii. Fie ca se alege un caine, o pisica, un perus sau un alt animalut mai mult sau mai putin cunoscut, este cert ca toate vor avea nevoie de ingrijire si dragoste pentru a trai si a se dezvolta frumos.

De multe ori se cauta rase pure datorita calitatilor pe care acestea le au si pentru ca dresajul se face mai usor, cu rezultate bune. Exista numeroase site-uri de anunturi de unde cel interesat poate se poate alege, insa adoptia are anumite dezavantaje. Adoptand, nu se poate sti sigur daca animalul ales este rasa pura si nici daca este complet sanatos. O solutie ar fi ca acesta sa fie dus la veterinar pentru a se clarifica aceste probleme insa de cele mai multe ori adoptiile nu mai lasa timp si pentru verificari suplimentare. Achizitionarea unui animal de companie de la magazine specializate este si ea o varianta insa are marele dezavantaj al costului ridicat. Nu multe persoane sunt dispuse sa dea sume enorme, dar vor cu adevarat inca un suflet in familie.

Un site de anunturi precum Anunturi Gratuite 88 le ofera celor care doresc un animal de companie posibilitatea achizitionarii unui animalut de rasa, sanatos si la un pret extrem de mic, astfel ca achizitionarea devine o activitate simpla si frumoasa, care va aduce multa bucurie dupa ce va avea loc. Anunturi gratuite 88 este o platforma online care ajuta iubitorii de animale sa isi gaseasca companionii potriviti la pretul cel mai bun. Avantajul unor astfel de site-uri este acela ca, persoanele care isi posteaza oferta trebuie sa raspunda unor criterii si sa asigure calitatea a ceea ce propun spre vanzare. Politica site-urilor de anunturi gratuite impiedica practicarea unor preturi mari si incurajeaza seriozitatea si profesionalismul.

Marirea familiei presupune activitati noi pentru toti membrii acesteia si multa responsabilitate. Alegerea animalutului de companie potrivit se face in functie de timpul avut la dispozitie, alergii, preferinte din punct de vedere al temperamentului companionului si de pret. Ideal este ca, inaintea achizitionarii unui animal de companie, sa se analizeze foarte bine situatia si sa se aleaga acel animal potrivit stilului de viata si locuintei.

.

Comentarii

05/11/17 10:31
Comentariu

Pai va spun eu de ce anume sa tineti cont in mod deosebit :
1/. Sa stiti ca odata achizitionat un animal de "companie " automat, nu mai puteti pleca absolut nicaieri de acasa, ca ori trebuie sa-l luati cu Dvs ori trebuie sa gasiti pe cine sa aiba grija de el ;
2/. Apoi, trebuie sa aveti grija sa fie perfect sanatos, ca animalele de orice fel, poarta microbi, care va pot imbolnavi si pe Dvs si trebuie tot mereu, mereu, dusi la veterinar, vaccinati, tratati si bine ingrijiti ;
3/. Nu mai zic de faptul ca trebuie sa le creati conditii astfel incat dejectiile acestora sa nu va imputeasca casa, iar in curte sa nu va dristruga curtea si amenajamentele din aceasta , deoarece urina lor este foarte sarata si usuca orice vegetatie si nu mai zic de miropsurile insuportabile ptr Dvs si vecini ... iar cainii vreti , nu vreti , "latra" si la ore de "odihna" si ba... precum si purceii sau vitele care guitza ori mugesc ... ceea ce deranjeaza atat pe vecini ( in primul rand ) cat si pe dvs .
4/. Cand iesiti cu ele la plimbare, trebuie sa aveti saculet , lopatica si maturica sa adunati dejectiile leasate pe spatiile publice, altfel riscati amenzi usturatoiare, iar cainii mai si "musca" si le trebuie botnite de insotire ;
5/. Daca va deplasati undeva cu autobuzul, cu trenul, sau cu avionul , nimeni nu va primeste fara cusca speciala de transport si veti plati suplimentar ca si pe orice bagaj...
Deci SFATUL MEU este , SA VA GANDITI BINE LA POROBOATA LA CARE VA GANDITI si la ce "necaz" va puneti " dupa cap "... !

05/11/17 20:02
Prof.Vasile G

În orice act pe care-l întreprindem trebuie să socotim cu grijă raportul avantajel/ dezavantaje. Din păcate, ne extaziem privind doar latura pozitivă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]