Sfinţirea bisericii din Podirei

Măreaţă şi luminoasă a fost ziua de 26 iulie 2009 pentru credincioşii din Podirei (comuna Şieu Măgheruş), cât şi pentru toţi cei care, de acum înainte, vor cerceta Sfântul locaş de rugăciune. Este pentru comunitatea de peste 40 de familii de aici o dată însemnată, când, prin jertfelnicia lor, a ctitorului Doru Ghineţ, s-a născut biserica lor, locul prezenţei lui Dumnezeu între credincioşi.

Sărbătoarea de la Podirei a fost întregită şi amplificată prin prezenţa episcopului vicar Irineu Pop Bistriţeanul, care a sfinţit Sfântul locaş de închinăciune. Dimineaţa, în faţa bisericii, înaltul ierarh a fost întâmpinat de un sobor de 20 de preoţi şi diaconi, în frunte cu protopopul de Bistriţa, Alexandru Vidican, de oficialităţi locale. Episcopul Irineu a sfinţit locaşul de rugăciune, sfinţirea s-a desfăşurat după toate regulile creştine. În altar, în cele patru colţuri ale Sfintei Mese, au fost aşezate icoanele celor patru evanghelişti: Matei, Marcu, Luca şi Ioan. Prin aceasta se adevereşte că în Sfânta Biserică se propovăduieşte Evanghelia, aşa cum a fost transmisă de sfinţii apostoli, neschimbată şi nerăstălmăcită, de aceea şi zicem că Biserica Ortodoxă este apostolească. Apoi, biserica a fost unsă cu untdelemn sfinţit şi cu apă sfinţită. Toate acestea arătând că este un locaş sfânt şi sfinţitor.

A urmat oficierea Sfintei Liturghii, la care episcopul Irineu a rostit un înălţător cuvânt de învăţătură.

Despre biserica cu hramul „Bunavestire” din Podirei se poate spune că a fost ridicată prin contribuţia substanţială a unui credincios, ca o mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile asupra familiei sale, şi-l numim pe Doru Ghineţ, care ne-a spus că valoarea totală a lucrării, piatra de temelie fiind pusă de „Bunavestire” în anul 2007, se ridică la 2,7 miliarde lei. Terenul a fost donat de către familia Cotuţiu. Şi Primăria din Şieu Măgheruş s-a implicat în ridicarea bisericii, contribuind cu suma de 35.000 ron. Credincioşii Parohiei Chintelnic, preot paroh Grigore Linul, au contribuit şi ei prin donaţii, bani şi muncă la ridicarea sfântului locaş de rugăciune. Pentru jertfelnicia de care a dat dovadă, Doru Ghineţ a primit, din partea Mitropoliei Clujului, cea mai înaltă distincţie ce se acordă unui mirean, şi anume, Crucea Transilvană, iar familiei Cotuţiu, care a donat terenul pentru construcţia bisericii, i-a fost acordată Diploma de Înaltă Cinstire.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5