ŞI NOI NE OCUPĂM DE EDUCAŢIA COPIILOR

,,Clubul Copiilor Năsăud vă oferă posibilitatea să vă descoperiţi pe voi înşivă exersându-vă înclinaţiile şi talentul, petrecâdu-vă timpul liber într-un mod plăcut, printre prieteni, TU DECIZI!’’

Acesta a fost îndemnul pentru toţi copiii, cu care ne-am început activitatea la 1 septembrie 2009.

A trecut primul semestru şi toţi care au participat la activităţi şi-au conturat aptitudinile practice specifice cercului la care activează, începând semestrul al doilea cu dorinţa de a-şi perfecţiona munca şi a fi gata să participe la concursurile ce vor începe din luna mai.

Concursuri locale, judeţene, interjudeţene, naţionala sau internaţionale, oricare etapă este un prilej de a testa aprofundarea ,creativitatea şi îndemânarea dobândite din plăcerea necondiţionată a petrecerii timpului liber la club,într-unul din cercurile existente care, atrag copiii doar din perspectiva vocaţiei sau hobii-ului lor.

Această instituţie şi-a deschis pentru prima dată porţile în 1 septembrie 1954 şi în ciuda faptului că denumirea i-a fost modificată, misiunea principală a rămas aceeaşi : de a organiza în mod plăcut şi util timpul liber al copiilor .

Activităţile instructive –educative se desfăşoară după cursurile şcolare şi sunt gratuite pentru toţi copiii. Sunt organizate pe cercuri, pe grupe de începători, avansaţi şi performanţă, având ca scop completarea cunoştinţelor dobândite la şcoala. Pot participa, la libera alegere, copii din ciclul preşcolar, primar, gimnazial, profesional si liceal, fără deosebire de naţionalitate, sex sau religie

De-a lungul celor peste 55 de ani au existat fluctuaţii în ceea ce priveşte numărul normelor didactice, cel mai mare fiind de 10 după anul 1990.Astăzi, resimţim din plin situaţia de criză prin înjumătăţirea numărului de catedre.Suntem ,,o mână’’ de oameni ce reuşesc să ofere activităţi care să determine copiii să ne aleagă în detrimentul unor competitori veritabili: calculatorul, televizorul, jocuri pe internet.

Alternativa noastră este mai sănătoasă, pentru că prin activităţile la cerc copiii reuşesc să socializeze,, să lucreze în echipă, să-şi descopere noi prieteni,şi nu în ultimul rând să fie mândri şi încântaţi că pot realiza cu mâinile lor un lucru practic care să le şi placă : un dans modern,o machetă a unui avion sau o barcă,o pictură pe sticlă sau un desen artistic, să realizeze experimente chimice simple şi să ia atitudine în problemele de protejare a mediului.

Avem,un local cu săli bine dotate cu material didactic şi mobilier specific fiecărui cerc. Cadrele didactice au o pregătire corespunzătoare şi o bogată experienţă de a lucra cu copiii în această formă de educaţie .

Daţi-mi voie să v-i prezint:

D-na prof. Ciucaş Morar Laura coordonează cercul de dans modern cu multă pasiune ,având formate trupe de dans pe categorii de vârstă începând cu grupă de preşcolari şi terminând cu elevi de liceu. Este cea mai tânără membră a colectivului nostru, dar cu calităţi înnăscute pentru o astfel de activitate şi care constituie o tradiţie de familie.

D-nul maistr. instr. Ureche Emil , coordonează cercul de machete-modelism fiind devotat întru totul copiilor şi activităţii pe care o desfăşoară ,având o mare afluenţă de elevi de gimnaziu , vârsta la care dorinţa de a realiza o machetă este mare şi este o dovadă în plus că trebuie luaţi foarte în serios , fiind,,băieţi mari’’pe care te poţi baza că fac lucruri de calitate .

D-nul maistr. instr.Mutu Vasile conduce de 20de ani cercul de carturi , cu seriozitate şi răbdare chiar dacă învăţa în fiecare an alţi copii cum să mânuiască un cart. Cerc cu precădere destinat băieţilor ,este de curând foarte căutat şi de fete care doresc să conducă un cart şi care fac faţă cu brio în faţa băieţilor prin firea lor curajoasă

.

D-nul prof. Mihalache-Gava Mircea coordonează cercul de pictură-desen cu o măiestie deosebită , elevii fiind fascinaţi de lumea culorilor şi de ceea ce ei, cu mânuţele lor pot realizea , sub atenta îndrumare , iar picturile pe sticlă le pot confirma atât talentul lor cât şi răbdarea d-nului profesor.

Şi eu , prof. Buia Dorina coordonez cercul de chimie experimentală- ecologie activitate care o fac din suflet şi cu convingerea că este cea mai frumoasă meserie în ciuda greutăţilor ce apar.

A reuşi să te apropi de copii nu este un lucru la îndemâna tuturor. Ei reprezintă cel mai corect indicator de calitate atât pentru tine ca dascăl cât şi pentru ei ca un viitor sănătos.

Printr-o serie de proiecte şi concursuri reuşesc să formez echipe de lucru pe categorii de vârstă care să promoveze idei şi să înţeleagă problemele în ceea ce priveşte mediul înconjurător atât din punct de vedere chimic cât şi ecologic.

Am făcut doar o introducere în activitatea noastră urmând ca la finele anului şcolar să vă prezint detaliat şi rezultatele concrete ale tuturor concursurilor şi proiectelor la care urmează să participăm.

Cu siguranţă că pentru aceasta avem nevoie în continuare de îndrumarea d-nului insp.şc

.Costea Ion , de sprijinul d-nului director coodonator Şuteu Sever de la Palatul Copiilor şi o colaborare susţinută cu Consiliul local Năsăud, care ,prin persoana d-nului primar Mureşan Dumitru ,

a fost şi este întotdeauna deschis în sprijinirea financiară a activităţilor extraşcolare .Şi nu în ultimul rând trebuie să păstrăm buna colaborare cu şcolile din oraş, în special cu Şcoala genarală M. Eminescu de unde ne vin majoritatea elevilor, şcoală cu care avem parteneriate în diferite proiecte şi asta numai datorită unei bune înţelegeri cu învăţătorii, diriginţii şi a d-nilor directori: Spiridonică Bogdan şi Kovaci Ştefan.

În sfârşit vreau să le mulţumesc părinţilor şi bunicilor pentru încrederea ce ne-o acordă şi care într-un număr tot mai mare ţin legătura cu noi ,se interesează de evoluţia copiilor ,de frecvenţa şi seriozitatea lor în activităţi

Prof. BUIA DORINA

Director Clubul Copiilor Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5