Simfonia florilor în parcul Muzeului Grăniceresc Năsăudean !

Muzeul Grăniceresc Năsăudean este unul din principalele atracții ale orașului Năsăud, fost oraș de graniță. Colecția muzeului cuprinde secții de etnografie, folclor, istorie culturală, arheologie, istorie și tradiție locală, dar și a meșteșugurilor de pe Valea Someșului.
De câțiva ani buni Muzeul și-a îmbogățit oferta turistică dar și patrimoniul local cu o casă țărănească tradițională, amplasată în interiorul curții muzeului, casă care este ea însăși un mic muzeu al satului românesc, însă ceea ce impresionează la prima vedere simplu trecător, pe lângă eleganta clădire, monument istoric datând din secolul al XVIII-lea, este parcul Muzeului năsăudean.
Parcul este „opera” angajaților Muzeului Năsăudean, angajați care au sădit și întreținut cu dragoste fiecare fir de floare, fiecare copăcel. Anotimpurile sunt cele care au dat culoare și unicitate acestei munci întreținute de acești oameni cu suflet mare care au înțeles că „omul sfințește locul” !
O oază de liniște, un colț de rai, într-un oraș care devine din ce în ce mai aglomerat, un loc unde timpul parcă s-a oprit. Parcul Muzeului grăniceresc năsăudean este locul preferat a zeci de promoții de absolvenți ai școlilor năsăudene, loc în care frumusețea naturii și tinerețea își dau mâna pentru a rămâne imortalizați într-o fotografie, într-o amintire.
În plină vară, simfonia de culori din parcul Muzeului năsăudean îți transmite bucuria de a fi !
Fotografii: Muzeul Grăniceresc Năsăudean.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]