SJU Bistriţa: Până la finalul lunii octombrie, va fi pus în funcţiune RMN-ul. Pentru CT, se aşteaptă autorizarea

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, ec. Gabriel Lazany, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că RMN-ul va fi pus în utilizare după ce va fi încheiată procedura de montare, estimată la încă două săptămâni, în timp ce pentru C T, care este deja instalat, se aşteaptă punerea în funcţiune şi instructajul din partea companiei care a furnizat echipamentul, dar şi obţinerea autorizaţiei de la Comisia Naţională pentru Control Activităţilor Nucleare (CNCAN). Lucrările au fost uşor întârziate şi pentru că a fost necesară schimbarea instalaţiilor electrice pentru a rezista la utilizarea celor două echipamente.

          „CT-ul este 100% instalat şi funcţional. Săptămâna trecută, am primit o notificare de la Ministerul Sănătăţii că reprezentanţii firmei vor veni, marţi, pentru punerea în funcţiune a echipamentului şi instructajul personalului. Din păcate, nu au sosit, nu am primit o notificare să vedem din ce cauză nu au ajuns. Vom lua legătura cu ei. RMN-ul este în stare avansată de montare, este un echipament mult mai complex, dar cred că în două săptămâni vom termina. Din fericire, acesta nu necesită nicio autorizaţie specială pentru funcţionare, astfel încât în momentul în care se finalizează montajul, el va putea intra în utilizare”, a explicat Gabriel Lazany.

          Managerul SJU Bistriţa a ţinut să precizeze că cele două echipamente sunt integrate în spital şi sunt pentru uzul pacienţilor internaţi, astfel că nu influenţează timpii de aşteptare pentru cei care vor să-şi facă aceste investigaţii în sistem ambulatoriu. „Ele se adresează deocamdată pacienţilor din spital”, a mai spus acesta.

          Între timp, în zona parterului spitalului se lucrează şi în fostul spaţiu de UPU Pediatrie unde se vor amenaja un serviciu centralizat de internare şi recepţia spitalului.   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]