Șoferi sancționați și 25 de permise reținute! Băuți și fără permis, pe drumurile județului

Polițiștii bistrițeni au acționat la sfârșit de săptămână pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum și pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Cu ocazia acțiunilor desfășurate, în perioada 2-4 februarie a.c., polițiștii au aplicat peste 600 de sancțiuni, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 184.000 de lei. De asemenea, ca urmare a încălcării normelor de circulație, polițiștii de la rutieră au reținut 25 de premise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, într-un comunicat de presă. 

         Astfel, polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat în trafic un tânăr, de 27 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Vineri, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au identificat în trafic un bărbat, de 52 ani, din Leșu, în timp ce conducea o autoutilitară, pe raza comunei, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat și cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

Sâmbătă, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, de 49 ani, din Dipșa, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat și fără a deține permis de conducere. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au identificat în trafic un bărbat, de 50 ani, din Figa, în timp ce conducea un moped, pe DJ 172, fără să dețină permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, în noaptea de 3/4 februarie a.c., polițiștii beclenari au depistat în trafic un bărbat, de 30 ani, din Strugureni, în timp ce conducea prin localitate un autoturism, fiind sub influența alcoolului. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În noaptea de 3/4 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat, de 57 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, fiind sub influența alcoolului. În aceeași noapte, polițiștii Biroului Rutier au mai depistat în trafic un tânăr, de 25 ani, din Prundu Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fiind de asemenea sub influența alcoolului.

Cei doi au fost conduși la spital, unde le-au fost prelevate câte două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5