„Solenoidul” lui Mircea Cărtărescu pe cerul Bistriţei! 100 de cărţi, vândute şi tot atâtea autografe date !

La Librăria „N. Steinhardt” din Bistriţa, devenită neîncăpătoare, a avut loc o importantă prezentare de carte a unuia dintre cei mai titraţi scriitori români contemporani, optzecistul Mircea Cărtărescu. Întâlnirea a fost girată de Centrul Judeţean pentru Cultură BN şi a fost moderată de profesorul Dan Coman.
Unei asistenţe selecte de cititori ai nominalizatului român la Premiul Nobel pentru Literatură, de scriitori locali, scriitorul Mircea Cărtărescu, însoţit de soţia sa, poeta Ioana Nicolae, originară din Sângeorz Băi şi verişoară cu Maria Mălaicu Honradi, le-a vorbit celor prezenţi cu note autobiografice despre opera sa literară, despre volumele sale de poezie şi proză, despre condiţia scriitorului român şi a scriitorului în genere, despre truda zilelor şi nopţilor a scribului la masa de scris, despre cultura enciclopedică şi neapărat ştiinţifică în Mileniul 3 de civilizaţie umană, scriitorul fiind un voltmetru sensibil al realităţii, o conştiinţă a vremii, un locotenent al lui Dumnezeu printre oameni etc.
Romanul „Solenoid”, voluminos ca şi număr de pagini şi tematică, are nu numai o tentă realistă, ci şi una SF, un mesaj electric umanitar, de alarmă faţă de situaţia de nesiguranţă, de dezorientare, de xenofobie, de droguri şi de înarmare a umităţii, o umanitate în derivă, în ruină, pe o pantă descendentă, în cădere liberă!
Mircea Cărtărescu a afirmat, public, că se simte deja şi puţin bistriţean, un om de-al locului, un ardelean, mai ales că tatăl său e bănăţean, din Lugoj, şi că, deşi în buletin el se numeşte şi Dumitru şi s-a născut în Bucureşti, nu este un Mitică!
Publicul a cumpărat cele 100 de exemplare şi a primit generoase autografe.
Sigur că asemenea prezentări de carte-eveniment sunt în continuare de dorit, Mircea Cărtărescu onorând cu prezenţa şi talentul său scriitoricesc, dar şi cu prietenia, sinceritatea şi colegialitatea sa, bistriţenii şi Bistriţa!.
S-a purtat şi un dialog între public şi scriitor, Mircea Cărtărescu dovedindu-se prin răspunsuri şi calambururi un locuitor al Levantului, dar şi un călător aerian purtat de solenoizi imaginari şi reali printr-un univers oniric, istoric şi, poate cândva atât de adevărat şi real” „Solenoidul” lui Mircea Cărtărescu a stat preţ de câtva timp şi pe cerul Bistriţei!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5