Soprana ALEXANDRA IUGA şi tenorul EUGEN MIHAI RAITA, pe scena bistriţeană

Bistrița găzduieşte, joi - 22 noiembrie, ora 19:00 un recital extraordinar de lieduri, canzonette și arii din opere celebre. Pe scena de la Sinagogă vom avea invitați speciali pe: soprana ALEXANDRA IUGA şi tenorul EUGEN MIHAI RAITA, acompaniaţi de pianistul Mihail Cristian LEPĂDATU.
Eugen Raita, tenor și absolvent al Academiei de muzică Gheorghe Dima Cluj, totodată preot este recunoscut pentru vocea lui minunata. Participa la diferite activități culturale și se are o activitate destul de elaborata în domeniul muzical participând la diverse evenimente împreună cu artiști consacrați. Pentru Eugen disciplina muzicala a fost un lucru esențial dobândit încă de pe băncile Academiei unde l.a avut ca profesor pe cunoscutul bariton Mircea Radu Sâmpetrean.
Alexandra Iuga, fosta eleva a liceului de muzică și actualmente studenta a Academiei de muzică Gheorghe Dima Cluj are o activitate frumoasa în domeniu participând la diverse concursuri pe parcursul vieții. Nominalizata în câteva rânduri la premiul cel mare al concursului național de Interpretare Muzicală Sigismund Toduță și câștigătoarea premiului 3 al olimpiadei naționale de Canto susținut la Timișoara. Duce numele liceului de muzică și al Academiei mereu pe unde merge. A rămas în colaborare cu liceul de muzică, iar ea a ajuns un nume cunoscut în Bistrița și nu numai prin implicarea în viața bisericeasca și prin aparițiile pe scena alături de artiști consacrați ai operei. Primele cărămizi în formarea Alexandrei ca artist au fost puse de Ioana Popa, care acum activează la catedră în cadrul liceului de muzică Tudor Jarda Bistrița, lăsând-o pe Alexandra pe mâinile marii soprane Carmen Gurban ( doctor profesor de muzică al Academiei de muzică Gheorghe Dima Cluj și solistă a operei naționale Romane din Cluj ).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]