alp

Sorin Grindeanu, primul dintre prim-miniştrii României ce a poposit pe Valea Bârgăului

Lume multă l-a aşteptat astăzi pe prim-ministrul Sorin Grindeanu în centrul comunei Prundu Bârgăului, asta pentru că este primul şef al unui Guvern post-decembrist care s-a întâlnit cu locuitorii de pe Valea Bârgăului. Delegaţia guvernamentală a fost întâmpinată de bârgăuani în straie populare, cu pâine şi sare, dar şi cu ţuică de prune. Alături de primarii Doru Crişan (Prundu Bârgăului), Vasile Şut (Tiha Bârgăului), Nicolae Vrâncean (Josenii Bârgăului) şi Vasile Laba (Bistriţa Bârgăului) au fost şi preoţii locului, dar şi mulţi localnici curioşi să-l vadă „în direct” pe premierul României.
Din capul locului, primarul Doru Crişan i-a mulţumit prim-ministrului României că a poposit şi pe meleagurile bârgăuane, dând posibilitatea oamenilor să-l vadă „pe cel care conduce Guvernul României şi pe cel care pune în aplicare cel mai bun program de guvernare”. „Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi pentru noi, atât dumneavoastră cât şi echipei dumneavoastră”, a spus edilul bârgăuan.
Şi preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că „astăzi se scrie o filă de istorie pentru o zonă istorică a judeţului”, prin vizita de la Prundu Bârgăului, una dintre puţinele comune martir din ţară, „cu oameni extraordinari care s-au luptat cu toate sistemele pentru a-şi apăra drepturile”. „Mă bucur foarte mult că toată valea este administrată de primari foarte vrednici, care au promovat proiecte importante pentru comunităţile lor şi sunt convins că după evaluarea proiectelor depuse pe PNDL vor veni alte proiecte importante pentru dezvoltarea comunităţilor”, a declarat preşedintele Radu Moldovan, dând ca exemplu Casa de Cultură ce va fi edificată la Prundu Bârgăului.
Premierul Sorin Grindeanu a ţinut să precizeze că a mai trecut pe Valea Bârgăului în perioada în care DN 17 era în reabilitare, astfel că a fost nevoit să oprească foarte des. „Am ţinut astăzi să vin la dumneavoastră la insistenţele domnilor primari şi ale preşedintelui CJ, fiindcă, să ştiţi, eu am crescut într-o zonă asemănătoare cu aceasta, în Caraş Severin, unde nici acolo nu a ajuns CAP-ul şi IAS-ul, pentru că nu au putut din cauza tăriei oamenilor, la fel cum a fost şi la dumneavoastră. În perioada imediat următoare, îi rog în primul rând pe primari, să trecem dincolo de ceea ce înseamnă politică, să ne ocupăm de administraţie. Să lăsăm deoparte cearta, circul, să se ocupe alţii de lucrul ăsta şi noi să ne ocupăm şi să adoptăm ceea ce am promis oamenilor, fie că s-a promis de către dumneavoastră aici, în fiecare comună, fie că e vorba de programul de guvernare. Să se certe, să-şi facă circul pe care-l vedeţi. Nu ne interesează. Trebuie să mergem înainte şi să punem în aplicare tot ceea ce am promis. Peste trei ani, când vor fi iarăşi alegeri, sunt convins că dacă tot ce s-a promis în urmă cu un an se va întâmpla, lumea va fi mulţumită şi primarii vor fi realeşi”, a declarat prim-ministrul Sorin Grindeanu.
Premierul a adăugat că în ceea ce priveşte Programul Naţional de Dezvoltare Locală, ştie că primarii bistriţeni au depus o sumedenie de proiecte, aflate acum în evaluare. De asemenea, Sorin Grindeanu a menţionat că vor fi luate măsuri legislative şi în ceea ce priveşte o problemă specifică mai multor judeţe şi anume asigurarea lemnelor de foc pentru populaţie.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]