Sorin Hangan: Nu vom face plângere prealabilă pentru proiectul de modernizare a Pieţei Centrale. Mi-aş dori să găsim un consens

Preşedintele PNL Bistriţa, consilierul municipal Sorin Hangan, a anunţat că PNL nu va formula o plângere prealabilă împotriva proiectului adoptat de CL Bistriţa cu privire la modernizarea Pieţei Centrale, mizând pe o  negociere politică, asta pentru că liberalii nu-şi propun blocarea accesării unor fonduri europene.

         „Nu am făcut nicio plângere şi nu vom face. Noi sperăm că putem discuta şi putem lupta cu armele politice, adică în Consiliul Local, prin vot, prin argumentare şi prin convingerea colegilor. Asta-i o măsură care în general n-o prea agreăm, cu plângerile”, a declarat Sorin Hangan. De altfel, şi Ioan Turc a spus că atacarea măsurii în instanţă ar fi o măsură extremă.

         Consilierul Hangan a mai spus că, în calitate de cetăţean, ales local, dar şi de cetăţean, a fost de acord cu proiectul de modernizare a Pieţei Centrale şi accesarea de fonduri europene pentru investiţie, însă, după ce a studiat proiectul în detaliu, a propus o serie de amendamente deoarece nu-şi putea da girul asupra eliminării suprafeţei de iarbă sau “a tăierii absurde a 58 de arbori”.

 „Proiectul întocmit este unul profesionist, însă el este perfectibil. La ultima şedinţă arhitectul ne-a lăsat oarecum speranţa că am putea discuta, însă se uita foarte des la domnul primar şi nu a primit nicio încuviinţare. Nu cred că nu poate să refacă ţinând cont şi de doleanţele noastre şi, în special, a cetăţenilor, mulţi prezenţi la şedinţă.

         Eu şi colegii mei consilieri ai PNL dorim ca proiectul să prevadă şi suprafeţe înierbate şi spaţii de odihnă şi mai ales limitarea tăierii copacilor din zonă, un acces corespunzător pentru comercianţii care-şi desfăşoară activitatea, pentru riverani. Ştiţi că s-au mai votat două proiecte – modernizarea străzilor George Coşbuc şi Nicolae Titulesc -  care nu mai prevăd locuri de parcare”, a declarat Hangan, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Acesta a punctat faptul că nu îşi doreşte să fie pierdură posibilitatea accesării de fonduri europene. “Eu, Sorin Hangan, nu vreau să fie pierdută finanţarea europeană. Să fie clar, nu vrem să pierdem finanţări europene, însă nu vrem să atragem finanţări europene care să aducă prejudicii locuitorilor din zonele în care sunt investite. Nu vreau ca oraşul să piardă milioane de euro, dar nu cu orice sacrificiu.

         Mi-aş dori ca domnul primar şi consilierii din majoritate să fie mai deschişi, să stăm la masă, dacă e nevoie inclusiv cu cetăţeni şi să găsim un consens, pentru că proiectele mari se dezvoltă şi se finalizează atunci când există consens.  Sorin Hangan, Ioan Peteleu, Diana Morar, Mioara Seica şi Filip Moisil nu vor fi de acord cu actualul proiect dacă nu i se vor aduce modificări vizavi de suprafaţa alcătuită cu spaţii verzi şi limitarea tăierii copacilor la strictul necesar. Consilierii PNL sunt, înainte de toate, cetăţeni responsabili”, a mai spus liderul PNL Bistriţa.

În context, acesta s-a referit la faptul că primarul nu vrea să vadă realitatea, şi anume „copacii, spaţiile verzi, rondurile de flori”, fiind vorba de o sfidare. „Domnul primar se crede bastonul călăuzitor al unui oraş de orbi. Deşi nu vede iarba, florile şi copacii, pentru că ele nu există în acte, domnul Creţu acceptă să fie cheltuiţi bani publici pentru tunsul ierbii, pentru realizarea rondurilor de flori, pentru udarea florilor şi a ierbii. La fel, domnia sa, prin hotărârile sale, asimilate şi de consilierii PSD, ALDE şi UDMR, face un parastas oricărei logici administrative. La această pomană, votul la comandă al unor consilieri PSD – ALDE şi UDMR, tineri, unii cu pretenţii politice şi administrative, este pentru cetăţeanul Hangan o mostră de frică. Niciun consilier din aceştia nu se gândeşte la faptul că după plecarea domnului primar din funcţie va plăti oalele sparte cu obrazul cel puţin”, a menţionat Sorin Hangan.

         

.

Comentarii

08/06/18 11:34
Cititor

Eu zic sa va faceti planege penala toti , unii celorlalti, asa incat absolut nimic sa nu se mai " miste-n " aceasta tzara , pana ce CCR-ul nu se va pronuntza cine pe cine sa " omoare " si cine pe cine " sa salveze " , ca vad ca avem o Republica CCR-ista , care conduce absolut totul , degeaba avem Guvern si Presedinte de tzara , ca " astia " n-au absolut nici o " putere " si nu stiu ei cum sa-si dea la " coaste " unul altuia .
Ma nu se " naste "... un " barbat zdravan" in tzara asta ... sa puna bota pe voi toti, sa va imprastie care incotro, sa preia fraiele in aceasta tzara si sa restableasca ordinea si siguranta inapoi , macar cum a fost cea pe vremea " mitraliatului " ma... pe care l-ati omorat in Ziua de Craciun !
Nu va e rusine ma... voi toti politrucii din zia de astazi , de stanga ori de dreapta , ca toti suntei la fel ! Asa ma, trageti-va toti cate " un dosar penal " ... unul sa nu mai ramana fara " cazier " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]