Specialiștii ADR Nord-Vest, în vizită la Primăria Beclean. Iată care este proiectul care i-a impresionat și ce transmite primarul Nicolae Moldovan

Specialiștii ADR Nord-Vest au fost marți într-o vizită de lucru la Primăria Beclean. Echipa care coordonează proiectele cu fonduri europene demarate de Primăria Beclean a verificat mai multe obiective din planul administrației locale pentru perioada următoare.

Primarul Nicolae Moldovan a transmis faptul că deja s-a finalizat proiectul reabilitării termice a nouă blocuri din oraș, etapa unu. În plus, specialiștii ADR Nord-Vest au fost incantați de proiectul Centrului Multifuncțional, pe care Primăria Beclean dorește să-l realizeze în curând și care se va numi „Casa de Cultură ‘Liviu Rebrranu'”.

„Am avut plăcerea ca azi, 19 decembrie, să primim o vizită de lucru din partea ADR Nord-Vest în vederea pregătirii proiectelor europene ce o să le propunem pentru finanțare în perioada următoare. Am finalizat proiectul cu cele 9 blocuri ce vor fi reabilitate termic, etapa 1, și echipa ADR Nord-Vest a apreciat mult proiectul Casei de Cultură ‘Liviu Rebreanu’ , ce se va construi în Piața Mare”, a menționat edilul-șef al orașului de pe Someș pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului Nicolae Moldovan, comerțul din Piața Mare nu se va muta, sediul Centrului Multifuncțional fiind amplasat pe locul din piață unde se montează de obicei scena la Zilele Becleanului.

„Piața Mare așa cum o știm cu toții nu se va muta, va rămâne tot acolo. Noua clădire se construiește chiar în partea din spate, exact unde era amplasata scena la Zilele orașului. Mai mult, toata zona din Piața Mare, inclusiv în jurul Bazinului de înot se modernizează prin PMUD (n.r. proiectul de mobilitate urbană de 5 milioane de euro) proiect deja aprobat: cu piatră naturală, lampadare, mobilier urban, piste de biciclete”, a mai subliniat primarul orașului Beclean.

Vă amintim faptul că centrul orașului Beclean a fost modernizat de curând tot cu ajutorul fondurilor europene, proiectul arhitectural fiind unul gândit de beclenarul Radu Săplăcan, în prezent arhitectul-șef al județului Bistrița-Năsăud.

.

Comentarii

20/12/17 10:16
Vizitator

Potrivit unor surse, in urma cu cateva zile se vorbea despre construirea la Beclean a unui Centru Cultural Multifuncţional destinat activităților culturale și de divertisment din orașul de pe Someș. Primăria Becleanului a propus ca acest Centru Multifuncţional să conțină săli de conferinţe şi spectacole, alte spaţii pentru diverse activităţi cultural, educative şi de divertisment precum şi multe alte dotări moderne, destinate atât tineretului cât şi altor categorii de persoane, în special persoanelor de vârsta a III – a, care în prezent își petrec majoritatea timpului liber la mesele amenajate în Parcul Central. Probabil este vorba de unul si acelasi proiect a viitoarei case de cultura "Liviu Rebreanu".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]