Spitalele, verificate de DSP

Neregulile din sistemul sanitar românesc din ultima perioadă au determinat Ministerul Sănătăţii să ordone direcţiilor de sănătate publică judeţene să verifice şi să analizeze condiţiile în care se desfăşoară actul medical în fiecare spital.

În acest context, o comisie formată din medici şi economişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud vor merge prin secţiile unităţilor sanitare din judeţ pentru a vedea dacă normele de igienă sunt respectate.

Echipa formată din medici şi economişti va verifica şi stocurile de materiale sanitare destinate sterilizării, dar şi cum se efectuează dezinfecţia. Specialiştii epidemiologi vor preleva probe pentru a verifica dacă există cumva germeni care pot cauza infecţii intraspitaliceşti.

Potrivit medicilor, toţi pacienţii internaţi în cadrul unui spital trebuiesc supravegheaţi pentru observarea rapidă a unor infecţii nosocomiale (infecţii care nu sunt prezente, sau care nu sunt în perioada de incubaţie în momentul în care pacientul s-a internat în spital).

Reamintim că, în urmă cu aproape două săptămâni, două femei din Bucureşti au contractat infecţii grave chiar în spitalul unde au fost operate. În urma acestui incident, Ministerul Sănătăţii a dat dispoziţie la toate direcţiile de sănătate publică judeţene pentru a face controale în unităţile sanitare.

.

Comentarii

05/05/10 10:12
Vizitator

Nu se va intampla nimic cu aceste controale,medicii au stiut intotdeauna sa-si spele mainile unii cu altii si nu vor exista niciodata in zona lor vinovati sau incompetenti.Din pacate asta s-a intamplat tot timpul in sistemul medical in general si in cel bistritean in special.In rest sa ne rugam sa fim sanatosi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]