No comment

Spitalul din Năsăud ar putea să se transforme într-un centru multifuncţional

Jurnalist: Spitalul din Năsăud va supravieţui în aceste noi condiţii de viziune?

Camelia Ilişuan, preşedinte CJAS BN: Sincer, vă spun că am mari îndoieli, pentru că nu am văzut nimic, nu au mişcat nimic din toate lucrurile pe care le-am discutat cu ei şi pot să vă spun, cum stau ei faţă de celelalte spitale, în cursul anului trecut, ca indice de complexitate a cazurilor, adică ce servicii complexe a oferit Spitalul Din Năsăud faţă de celelalte spitale. Pe întreg anul trecut, de exemplu indicele Spitalului Judeţean este la 1,0677. Spitalul din Beclean, 0,8119, Sanovilul – 0,9568 şi Năsăudul 0,7908. Este cel mai mic indice. Nu ştiu dacă vor putea să se descurce în noile condiţii.

Jurnalist: Şi ce e de făcut?

Camelia Ilişuan, preşedinte CJAS BN: Specialişti nu au, nu vin. Nu este apanajul nostru să facem managementul acolo şi o reorganizare. Acum, dumnealor sunt sub o autoritate locală, noi am discutat şi cu primarul de acolo, i-am spus ce ar trebui făcut. Noi le-am dat o grămadă de sfaturi, nu au mişcat nimic şi suntem la jumătatea anului, şi noi astea le-am discutat în luna ianuarie şi nu au mişcat nimic. Noi nu îi putem obliga să facă ceva. Noi putem contracta sau nu cu ei. Putem contracta ce servicii ne oferă. Ce nu ne oferă, nu au condiţii să execute serviciile respective, nu le contractăm. Vor primi bani pentru cât oferă.

Jurnalist: Îi vedeţi dispărând în timp?

Camelia Ilişuan, preşedinte CJAS BN: Eu, acolo, văd, deşi vă spun drept, interesul nostru nu este să se închidă Spitalul din Năsăud, pentru că totuşi deserveşte o zonă unde nu avem alte soluţii, în Sîngeorz - Băi nu avem nimic, o policlinică, un centru, şi este o zonă cu 70.000 - 80.000 de oameni, care undeva trebuie să meargă, dar pot face altceva, nu e musai să se numească Spitalul Năsăud. Poate fi un centru multifuncţional, cabinete medicale, nu au nevoie acolo de linii de gardă, să plătească medici pentru linii de gardă, care de fapt au domiciliul în Dej sau prin altă parte. Fac de gardă prin telefon. Nu oferă servicii. Nu au terapie intensivă, nu au anestezist, nu au nimic. Ar putea să se transforme într-un centru multifuncţional, ar putea să ofere servicii într-o anumită limită şi ce nu pot oferi, trimit la Spitalul Judeţean ceea ce fac şi acum. Dar, ei plătesc nişte oameni acolo, care cică ar trebui să le rezolve.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5