Sportul bistriţean, finanţat de autorităţile bistriţene după amendarea Legii 69/2000

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a anunţat că până la finele lunii noiembrie vor fi elaborate modificările la Legea 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului care să prevadă expres posibilitatea ca autorităţile publice locale să poată finanţa activitatea sportivă.
“Trebuie să rezolvăm cât mai repede problemele cu care se confruntă sportul pe plan local. Am avut dicuţii atât cu preşedintele Consiliului Judeţean, cât şi cu domnul primar vizavi de sportul bistriţean. Mai daţi-mi un pic de răgaz şi vom debloca în Legea 69/2000 şi chiar în hotărârea de Guvern acel paragraf prin care autorităţile locale şi judeţene să ajute sportul. Mai avem puţin de lucru, pleacă de la noi şi sperăm ca până cel târziu în 30 noiembrie toate lucrurile să fie puse la punct, pentru ca autorităţile locale şi judeţene să poată să finanţeze sportul, fără nicio problemă”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Gabriela Szabo.
***
În context, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a menţionat că ar trebui respectat principiul autonomiei locale.
“Am avut o discuţie şi cu primul-ministru legat de acest subiect, prim-ministru care este un împătimit al sportului, un marte susţinător şi practicant. Mi-a spus că avem tot sprijinul său. În momentul de faţă, lucrul pe care mi-l doresc cel mai tare de la nivelul Parlamentului sau Guvernului este să ne lase în autonomia noastră, pentru că autorităţile locale au autonomie. Dacă CL Bistriţa vrea să finanţeze “n” sporturi, să fie decizia consilierilor locali, pentru că ei gestionează bugetul, sigur, în baza legislaţiei care există. Din păcate, nerespecatrea unor reguli în alte zone din ţară ne-aa adus pe noi în această situaţie. (…) Cel mai important este ca aceste modificări să se facă, iar dacă tot discutăm de autonomie locală, atunci cred că CL Chiochiş, din resursele financiare pe care le are, să poată decide ce tipuri de ramuri sportive înfiinţează la Chiochiş”, a precizat preşedintele Radu Moldovan.
***
Nu în ultimul rând, primarul Ovidiu Creţu a explicat că în lipsa amendării Legii 69/2000, sportul nu poate fi finanţat. Bani ar fi putut fi alocaţi în baza Legii 350/2005, ca finanaţare nerambursabilă, însă nu au fost incluşi în programul iniţial. Pentru 2015, există, aşadar, soluţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5